in the name of the God

Imaginati-va o lume in care nu exista religie. Nu crede nimeni in Dumnezeu, Isus, Budha, Mohammed, biserici, Vatican, preoti. Pur si simplu, toata populatia lumii ar merge pe principiul evolutiei, de la bacterii microscopice la ceea ce suntem azi. Viata a aparut miraculos, pur si simplu.

Eu nu cred ca ar mai fi existat teroristi, foamete, razboaie, cred ar fi fost o lume perfecta pentru ca nimeni nu ar fi avut nimic de impartit cu nimeni. Dar noi nu vrem o lume perfecta, noi vrem o lume de cacat in care omul invizibil care locuieste in cer are un plan cu tine, in fiecare secunda, cu fiecare respiratie a ta. El decide cand un idiot arunca o bomba, El decide daca tu trebuie sa mori, El decide unde e foamete, seceta, crime si razboi. Sa-mi bag pula daca pricep DE CE. De ce ne complicam viata cu lucruri pe care NU le intelegem, de ce trebuie sa-mi fie frica de arabi, de ce trebuie sa ma inchin, de ce trebuie sa cred ca Isus ne iubeste si urmeaza sa vina din nou pe pamant. Va spun eu: Isus nu mai vine. Presupunem ca a existat in forma si felul in care stim cu totii, ce motiv ar avea sa se reintoarca aici cand din cauza lui lumea arata asa cum este in prezent? Pentru ca fara sa vrea, din cauza lui au murit milioane de oameni, iar acum suntem toti dezbinati, rai, invidiosi.

Haideti sa ne uitam putin la noi, ca dupa numarul de biserici am putea spune ca suntem ai mai mari credinciosi. Ce vedem? Va spun eu: ne dusmanim de moarte. Noi intre noi, mari ortodoxi. E suficient sa mergi pe strada si un idiot sa te loveasca usor peste umar ca iti vine sa-i dai un glont intre ochi si lui si la toata familia lui de nenoriciti, jegosi, ordinari. E suficient sa vezi un cretin cum te depaseste in trafic ca primul lucru care iti vine in minte e ca-ti doresti sa-l vezi 100m mai sus cu rotile in sus, pe sistem „l-a pedepsit Dzeu”. Si daca nu-l vezi, te gandesti ca „il vede Dzeu”. Adica iti doresti ca ala sa pateasca ceva rau si iti pui sperantele in Dzeu ca nu doarme si ar face bine sa-i dea aluia o lectie, in pizda ma-sii. Si lui si la toata familia lui de neorociti, jegosi, ordinari, cu ta-su care a furat si i-a luat masina. Adevarul e ca ne place cand vedem suferinta la altcineva, fie el vecin de scara sau un necunoscut. Toata lumea s-a bucurat cand au intrat aia din fotbal in parnaie, 80% din tara s-ar bucura sa-l vada pe Basescu in parnaie.

Aseara au murit niste oameni nevinovati in Istambul. Ce bine ca n-am fost eu! Ce bine ca sunt prea sarac sa-mi permit sa vizitez, ia uite ce pateam. Vezi daca esti avid dupa bani si furi ca sa te distrezi prin tari straine? Te vede Dzeu! Aici ne e nivelul, aici ne-a adus omul invizibil, biserica, preotii. Eu m-am intrebat mereu, daca intr-adevar exista o justitie divina, de ce nu sunt pedepsiti cei care defriseaza padurile? De ce nu sunt pedepsiti cei care arunca otravuri in rauri? De ce nu moare odata vecinul care da cu bormasina? Ah, am uitat, il vede Dzeu pe toti la un moment dat. Speranta moare ultima..

Comentarii ( 5 )

  1. Cred ca URA e cel mai puternic sentiment!
    Toată lumea urăște pe toată lumea! Romanii ii urăsc pe romani, pe engleji (!), pe italieni, arabi…și tot asa. Si ghici ce?!? Si alții au la fel de multe probleme ca ale romanilor…Si englejii ii urăsc pe romani, pe portugheji (!), pe poloneji…și alți imigranți. Nemții se urăsc intre ei, aia din vest ii urăsc pe aia din est. Portughejii urăsc…ce sa mai??? Trăim într-un Matrix!

    Si ne ascundem ca prostii în spatele credinței, credinței false într-o doctrina sau alta. Religia mea e mai portocalie decît a ta, deci evident e mai buna!

  2. Ideea e ca și într-o lume fără religie și credință tot prosti am fii, asa ne e natura noastră. Va exista mereu ideea de sclav și stăpîn, bine vs rău. Asa sîntem construiți genetic, sa încercăm sa stăpînim sau sa acceptam supunere. Tocmai din acesta situație unii mai ciumegi au știut cum sa canalizeze aceste aspecte și au dezvoltat conceptul de religie!
    Religia și credința sînt doar un concept abstract, nu exista ceva fizic. Iar unii știu sa folosească aceasta arma mentala ca sa terorizeze pulimea. Acu’ fo 6-700 de ani creștinismu’ a terorizat lumea la fel cum fac în ziua de azi și niște desculți prin desert…
    Plus ca nimeni din forțele care conduc omenirea, cei care chiar au putere, nu au nici cel mai mic interes scape lumea de religie, de terorism, de foamete, de prostie sau de războaie.
    E mult de discutat, îmi pierd ideea…

  3. Nu stiu Uska ce sa zic. Eu ma uit la Olanda, Danemarca, Suedia, tari in care oamenii isi vad de treaba lor, nimeni nu fura, nimeni nu inconjoara biserici in 4 labe, nimeni nu da in cap la altul, nu sunt violuri pentru ca au bordeluri, nimeni nu are nicio problema daca 2 barbati se tin de mana pe strada. Noi ne cultivam idei fixe, ala e bulangiu si trebuie sa-i rupem capul, aia e tarfa si trebuie s-o futem. Si totul pleaca de la biserica pentru ca ei, preotii, ne spun ce e rau si ce e bine, ca noi suntem prosti si nu stim sa facem diferenta. In loc sa sa ne vedem de ale noastre, ne fute grija de homosexuali, moaste, politica, rusi si unguri. Ma rog, e mult de discutat si n-are rost. Si oricum, in acest moment, 99,99% dintre cei care au citit articolol ma considera un ateu nenorocit pe care o sa-l vada/bata Dzeu. Whatever..

  4. Avînd oportunitatea sa lucrez aici cu diferiți indivizi din toată lumea, am învățat ca oriunde în lumea asta toți sîntem cam la fel. Poate ca nu sînt atît de bisericoși, dar și ei au ura lor. Numai ca la ei sînt legile de asa natura incit nu au cum să-și manifeste aceasta ura. Asa pare de afara, ca la ei nu sînt probleme, pînă apare unu ca Breivik și ii ia pa toți la ciuruiala…
    Uite aici un nebun, care-și manifesta prostia, dar este renegat chiar și de familie cînd sînt expuși: http://www.dailymail.co.uk/news/article-3665457/He-s-idiot-Family-disowns-bigot-wore-disgusting-send-T-shirt-celebrate-Brexit-vote.html?amp&amp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top