Am fost la mare

Bai, puteti sa-mi spuneti si mie de ce dracu m-am dus la mare in iulie? Dar mai ales, de ce dracu m-am dus la mare la romani?

Imi pun retoric intrebarile astea de cateva zile si singurul raspuns care imi vine in minte este „de tampit”. Nu coaie, n-ai ce cauta la mare in iulie si august. Nu merita sa te trezesti la 6 dimineata ca sa prinzi loc pe plaja si sa stai doar 3 ore ca altfel te arde soarele de te caci pe tine. Ah, poti sta toata ziua cum fac majoritatea dar a 2-a zi concediul s-a incheiat, pleci acasa cu arsuri,  insolatie si alte cacaturi de care nimeni n-are chef. Asa suntem noi romanii, uitam repede.

Noi am plecat pe o idee fixa: facem un tur al statiunilor, la modul o zi in Costinesti, alta in Vama, alta in Eforie etc. Ne-am cazat la mijloc adica in Costinesti. Stiti cum e statiunea? plina de tarani si moldoveni veniti din Italia. N-am nimic cu ei dar muriti in pula mea de jeguri. Bai coaie, cum pula mea te apuci tu, taran coclit si spargi lemne de gratar la ora 3 dimineata? Cine pula mea te crezi sa asculti manele la 4 dimineata? Plecatul moldovenilor in occident a fost o mare greala, a dat sansa unor retarzi sa faca bani si sa le creasca inca un coi, altfel nu-mi explic de unde atata nesimtire, tupeu si aroganta pentru niste semianalfabeti.

Ne-am tinut de plan si a 2-a zi eram in 2 Mai. Ne-am pus cearceafurili pe plaja aproape goala si pentru o ora ne-am simtit chiar bine, de fapt cred ca a fost singura ora misto din toata vacanta. Intr-o ora era plin de cearceafuri langa noi, unii mai galagiosi ca altii. La 9 juma ne-am carat pt ca deja imi lua foc pielea.

A 3-a zi am zis sa mergem spre Navodari, plm, poate gasim vreo plaja mai putin ocupata. Ce vorbesti moshule, am mers doar pina la intrarea in Eforie Sud, de acolo era blocaj de masini. Ne-am intors in camera si din acel moment, ne-am dat seama de greseala pe care tocmai am facut-o. Sa-ti placa sa mergi la romani la mare in toiul verii inseamna sa ai 15 ani sau sa ai masina cu numere de GL, BZ, IS, VS – ele sunt in proportie de 80%.  Restul de 20% sunt cu numere de Italia si Franta si doar cateva de B – si noi printre ele. De fapt, chiar de pe autostrada unde se face bifurcatia catre Mamaia si restul statiunilor, de acolo se produce ruptura dintre bucuresteni si restul: jmecherii fac usor drepta spre Mamaia, saracii si nesimtitii o iau inainte, spre Eforie.

Va rog eu frumos, aduceti-mi aminte la anul sa nu o comit din nou. La inceput de Iulie, bagati-mi voi un comentariu sa-mi sara in ochi, la modul „saracule, ti-e dor de Costinesti?” Dau o lada de bere!

Comentarii ( 3 )

  1. BT-ul nu merge la mare la noi. Prefera vacantele in afara pt ca are cea mai tare agentie de turism 🙂 Langa au si un super magazin de biciclete deci nu polueaza cu mersul cu masina la mare. (cumnate, am scris bine?)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top