Ati instalat un ultima vreme vreun laptop de ultima generatie?

Deci..cum sa va spun.. am fost la un pas de isterie. M-a sunat unul dintre cei cativa indivizi pe care n-am cum sa-i refuz, sa-i instalez un laptop. Fie vorba intre noi, cat de greu poate fi? Va spun eu: mai greu ca niciodata.

Ideea e in felul urmator: laptop-ul nu suporta nicio versiune de windows mai mica de 10 iar omul avea licenta de win7 32 biti. Nu ma intrebati de unde, nu e treaba mea. Faza e ca in momentul in care aparea fereastra de alegere a partitiei – aparea mesajul ca „no hdd”. Am incercat de pe un stick – aceiasi chestie. Am intrat cu un xp live, nici urma de hdd. Al dracu daca era vizibil, ziceai ca nu exista fizic. Am intrat cu fdisk – doar asa l-am vazut dar intr-un mod bizar. Am intrat cu partition magic – iar disparuse ca prin.. magic.

Am zis ca n-am altceva de facut decat sa-i scot hdd-ul, sa-l cuplez la un alt PC unde sa-i instalez prima secventa de windows, apoi sa-i continui instalarea din laptop. Evident ca n-a functionat. Dupa cateva ore de chin, am reusit sa-l instalez, tot cu win 7, da-l in mortii lui ca nu e mai jmecher ca fratili vostru. Dar ce sa vezi! Driverele de win 7 nu merg iar driverele de win 10 nu sunt compatibile cu win7. Minunat!

Chinuie-te iarasi, cauta tot felul de drivere pe tot felul de site-uri. Apropo de chestia cu drivere: ba, inteleg sa caut eu drivere de placa video, drivere  de nu stiu ce functii etc dar de ce cacat nu fac astia o chestie sa se instaleze automat drivere de retea ? Daca am net, pot intra mai departe sa caut restul. De fiecare data ma lovesc de drivere de retea, iar cand ajungi la ele, gasesti 10 diferite, toate de 200 – 300 MB. Pai ce pula mea jmecherie e si asta? Sa stau sa trag giga intregi de drivere ca apoi sa le instalez pe rand pina il nimeresc pe ala care e bun. In fine, dupa vreo 6 ore cand am zis ca am terminat, guess what: nu mergeau usb-urile, de nicio culoare. Am tras cred ca vreo 10 variante de drivere pina sa gasesc unul compatibil. Usb-uri coaie..nici prin cap nu mi-a trecut ca o sa ajung sa caut drivere de usb. Pentru ca aici e chiar un paradox: ca sa am net, trebuie sa bag drivere pe un stick usb. Dar daca nu merg usb-urile ca n-am drivere, cum fac?

In mod normal, sa instalezi un windows pe un laptop iti ia maxim 30 minute si de cele mai multe ori isi ia automat si driverele. Am avut eu ghinion sa nimeresc o mizerie de laptop sau astia chiar au bagat tot felul de protectii antipiraterie? Ma gandesc ca a 2-a varianta e mai plauzibila. Daca as fi avut win 10, oare se instala in 30 de minute? Incercati voi, mie mi-a ajuns..

Comentarii ( 2 )

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top