o dimineata obisnuita

Da coaie, a venit toamna. A inceput scoala, s-au dus dracu orele de zaceala pe la terase cu bere si pizza, s-au dus diminetile cand ne trezeam la 10, s-au dus noptile cu sex nebun si copil plecat la bunici. Ma rog, doar sex. Ocazional. Va jur, dimineata la 7 si 10 fix suna ambele telefoane, sa fim siguri ca auzim macar unul. Sunt deja 2 saptamani de cand ne trezim ca 3 robotei programati sa facem niste lucruri intr-o anume ordine. Eu de exemplu am urmatorul script de executat: pipi – lapte cu cereale – hranit borac – spalat borac pe dinti – facut senvis – imbratisat borac. Asta e task-ul meu pe care il execut si cu ochii inchisi. Imi ia fix 20 de minute. Fix cat sa-mi fuga somnul de tot, oricat mi-as dori sa mai dorm macar juma de ora dupa ce pleaca fi-mea. Eu ca eu dar s-o vedeti pe Flory! Bai, deci are o fata..nu scoate nici un sunet, nimic, exact ca un robotel isi executa si ea script-ul: se imbraca, bolborosesste ceva inteligibil care cred ca are legatura cu ghiozdanul lui fi-mea, o imbraca pe fi-mea apoi ies amandoua pe usa. Nici nu ma gandesc sa-i zic ceva sau s-o deranjez cu ceva. Abia dupa ce vine de la scoala, se schimba, ia si 2, 3 guri de cafea imi fac si eu curaj si incerc sa sparg gheata la modul „si..ai dus-o la scoala?” Cat de idiot sunt, evident ca a dus-o. Dar de frica si emotie nu stiu ce sa-i spun, daca o iau cu „ne futem?” risc sa-mi iau spitz in oo. Nu e de gluma fratele meu, nu te pui cu femeia care s-a trezit de dimineata si nu si-a baut cafeaua.

Saraca fii-mea! Ati vazut walking dead? pina iese din casa zici ca e zombi, nici sa manance nu poate, ii dau eu cu lingurita. E greu dar ne obisnuim, se poate si mai rau ca de exemplu sa ai 2 copii. Sau sa stai in Dobroiesti si copilul sa vina la gradinita tocmai in Titan. Nu, nu aberez, avem noi niste prieteni care s-au mutat acolo dar si-au lasat copilul la aceiasi gradinita, probabil si din cauza ca acolo, la dragonu rosu, n-o fi nicio gradinita. Sau o fi in chineza. Whatever, ideea e ca se poate si mai rau, noi avem scoala in spatele blocului, la nici 3 minute de mers pe jos. Mi-e mila de copiii care pe langa faptul ca se trezesc mult mai devreme ca noi, se mai inghesuie si in ratb-ul pizdii la 7 dimineata. Mi se pare cumplit..

In fine, sa va spun 2 vorbe despre scoala lui fii-mea. Scurt, nu va plictisesc. I-au schimbat astia invatatoarea, dupa 1 saptamana in care a plans zi de zi – acum si-a revenit si chiar ii place. Ideea e ca tipa cea noua chiar face scoala, le da teme, ii pune sa invete poezii, per total pare mult mai ok ca cealalta. Dar e caterinca maxima cu parintii! A sunat o mamica intr-o seara la noi, cica „aoleooo, fac lectii cu fi-miu de 3 ore si tot n-am terminat! Va dati seama ce parinti si ce copii.. chestii de clasa 1 pe care fi-mea le-a facut singura in vreo 20 – 30 minute. Sa va spun cate discutii au fost sa dea bani sa le cumpere o imprimanta? Puteti sa banuiti..

Comentarii ( 4 )

  1. Și altruistul din mine se bucura că măcar unul … Erai ultima licărire de speranță că … poate … cine știe … vreodată … Dar se poate și mai rău, dupy cum bine ai spus. Vorba lui Creangă, prind curaj.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top