daca-mi permiteti..

Am avut ieri un schimb de pareri vizavi (bag pl cum se scrie corect) de bloguri vs cascaval vs reclame pe blog vs cititori. Ei bine, ideea e ca unii majoritatea toti bloggerii (mai putin eu care nu ma consider blogger ci un simplu om care abereaza pe felia lui de net) considera blogging-ul un efort care ar trebui sa fie remunerat intr-un fel sau altul. Mai direct spus – daca iti place ce scriu ar fi bine sa ma platesti. Nu mult, acolo, cat sa ma determine sa scriu si maine. Altfel, nu mai merita sa scriu iar tu, cititorule, o sa-ti stea de maine cafeaua in gat. Sau te constipi daca cumva citesti pe wc.

Imi cer scuze ca scriu asa, nu e stilul meu, incerc din rasputeri sa nu supar deranjez pe nimeni care ar putea fi la randul lui blogger si nu e de acord cu mine. Chiar vreau sa nu fiti de acord cu mine.

Booon. Devenim seriosi acum. Frati si surioare, este atata material pe net incat mi-ar trebui 10 vieti sa citesc tot ce pare interesant. Si culmea, este GRATUIT! Muzica e gratis acum, e suficient sa stai pe youtube! Cartile sunt gratis! Programele de calculator sunt gratis! Jocurile sunt gratis! Filmele porno sunt gratis! Despre ce dracu vorbim aici? Asta e realitatea coaie! S-au dus vremurile cand scriai 3 linii de cod si deveneai milionar! Acum scrii mii de linii de cod si te bucuri daca cineva macar iti lauda munca. Chiar si tema de la blog-ul tau poate a fost gratis iar tu te folosesti de munca celor care au pierdut multe nopti s-o faca. Pina si pozele care sunt pe blog-ul tau au fost facute de altii iar tu te folosesti gratis de ele.

Nu eu am vrut asta. Este efectul direct al suprapopulatiei planetei. Suntem miliarde, mana de lucru a devenit extrem de ieftina pentru ca suntem prea multi care facem acelasi lucru. Sunt prea multi artisti, prea multi cantareti, multi mor si nu-i cunoaste nimeni mai departe de scara blocului. Deci, despre ce vorbim aici? Despre bani din.. creativitate? Vi se pare voua ca imi storc creierii sa scriu sa radeti voi? Gresit. Eu scriu pentru ca-mi place, ma simt bine si mi se pare distractiv. Si chiar daca m-as chinui sa-mi iasa ceva cool, marfa de citit, este alegerea mea, nu sunt obligat de nimeni. Pot renunta oricand.

Asta e punctul meu de vedere. Ceilalti in schimb, (ma rog, unii dintre ei), vad lucrurile complet diferit. Blogul lor este propietatea lor iar tie ti se da, atentie!, privilegiul de a-l citi. Esti pe mosia lor, daca nu esti de acord cu ei iti vor sterge comentariul sau iti vor da muie si te vor injura de morti.

Una dintre replici:

 ..faptul că omul ăla scrie e un efort care trebuie apreciat, nu datoria lui faţă de societate..

Dar cine dracu il pune pe om sa faca efort? De ce nu sta la tv cu o bere rece in mana? De ce nu gaseste altceva mai interesant de facut si alege efortul? Pentru ca eu pot trai si fara efortul lui. Pot renunta oricand sa citesc site-ul X, in maxim 10 minute voi gasi aceiasi informatie sau poate chiar mai misto pe site-ul Y. Nu-mi va sta cafeaua in gat si nici nu ma voi constipa..

Comentarii ( 3 )

  1. Uska, cati dintre cei care vor sa faca bani cu blogurile personale vad filmele doar la cinema? Cati mai cumpara CD-uri originale cu trupele preferate? Cati au windows cu licenta? De ce munca ta trebuie platita si a altora nu? Eu asa as pune problema..

  2. A fost prosteala aia acu fo 6-7 ani cînd fo 2 pulărăi au făcut ceva bănuți, și le-a luat mințile la fraieri. Acu’ toți visează cai verzi și vezi doamne alea 3 mărunțișuri, și alea inspirate de altundeva, ar trebuii sa-i îmbogățească…morții lor de prosti.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top