algoritmul.. whiskey

man

Eram in seara asta prin auchan, vorbeam la telefon plictisit si ma uitam pierdut la sticlele de whiskey care zaceau cu sutele prin rafturi. Si mi-am adus aminte de o discutie cu cineva legata de.. whiskey. Fiti atenti:

  • sunt cel putin cateva sute de baruri doar in Bucuresti unde se consuma cel putin o sticla de.. sa zicem J.W./bar/zi
  • sunt cel putin cateva sute de restaurante unde se consuma cel putin 1 sticla/rest/zi
  • sunt cateva zeci de discoteci/cluburi de noapte unde se consuma cel putin 10 sticle/club/noapte
  • sunt alte sute de localuri/sali de jocuri/birturi/cazinouri/hoteluri unde se consuma cel putin 1 sticla/local/zi
  • sunt cateva sute de mii de apartamente in Bucuresti unde se consuma cel putin alte cateva sute/zi

Hai sa facem o medie: punem din burta 200 sticle/categorie inseamna cel putin 1000 de sticle de J.W./zi consumate doar in Bucuresti. Mai sunt cel putin 10 orase in Ro care consuma sa zicem 900 – inseamna din start cam 10.000 sticle/zi cu tot cu Buc. Si mai punem restul tarii (orase mai mici/sate etc) alte 5.000 sticle – ajungem la 15.000 sticle de whiskey/zi, doar in Romania. Dar in Europa sunt vreo 50 de tari! Iar in lume..hai sa zicem ca doar vreo 100 consuma whiskey. Daca facem o medie de 10.000/sticle/tara * 100 de tari inseamna 1.000.000 de sticle de J.W/zi, adica vreo 700.000 de litri de whiskey/zi. Pe zi!

Pai si va intreb sincer: de unde dracu sa produca Scotia atata whiskey manca-v-as talentul vostru? Ca ala trebuie sa fermenteze mult si bine in butoaie. Sau mai direct spus: cat e original si cat e facatura? Evident, putem lua in calcul si faptul ca sunt prost, nu cunosc detalii si plm…

Fii primul care comenteaza la "algoritmul.. whiskey"

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi afisata.


*