algoritmul.. whiskey

Eram in seara asta prin auchan, vorbeam la telefon plictisit si ma uitam pierdut la sticlele de whiskey care zaceau cu sutele prin rafturi. Si mi-am adus aminte de o discutie cu cineva legata de.. whiskey. Fiti atenti:

  • sunt cel putin cateva sute de baruri doar in Bucuresti unde se consuma cel putin o sticla de.. sa zicem J.W./bar/zi
  • sunt cel putin cateva sute de restaurante unde se consuma cel putin 1 sticla/rest/zi
  • sunt cateva zeci de discoteci/cluburi de noapte unde se consuma cel putin 10 sticle/club/noapte
  • sunt alte sute de localuri/sali de jocuri/birturi/cazinouri/hoteluri unde se consuma cel putin 1 sticla/local/zi
  • sunt cateva sute de mii de apartamente in Bucuresti unde se consuma cel putin alte cateva sute/zi

Hai sa facem o medie: punem din burta 200 sticle/categorie inseamna cel putin 1000 de sticle de J.W./zi consumate doar in Bucuresti. Mai sunt cel putin 10 orase in Ro care consuma sa zicem 900 – inseamna din start cam 10.000 sticle/zi cu tot cu Buc. Si mai punem restul tarii (orase mai mici/sate etc) alte 5.000 sticle – ajungem la 15.000 sticle de whiskey/zi, doar in Romania. Dar in Europa sunt vreo 50 de tari! Iar in lume..hai sa zicem ca doar vreo 100 consuma whiskey. Daca facem o medie de 10.000/sticle/tara * 100 de tari inseamna 1.000.000 de sticle de J.W/zi, adica vreo 700.000 de litri de whiskey/zi. Pe zi!

Pai si va intreb sincer: de unde dracu sa produca Scotia atata whiskey manca-v-as talentul vostru? Ca ala trebuie sa fermenteze mult si bine in butoaie. Sau mai direct spus: cat e original si cat e facatura? Evident, putem lua in calcul si faptul ca sunt prost, nu cunosc detalii si plm…

Be the first to comment on "algoritmul.. whiskey"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*