ze list vs ze reality

Bai, sunt in ze list! Habar n-am daca m-am inscris eu long time ago sau m-a inscris altcineva. Ideea e ca sunt acolo, pe locul/pozitia.. 37712 din 93022. Hai ca nu stau deloc rau! sau stau? mama, ce mi-ar fi placut sa fiu si eu vedeta ca.. Lorena Lupu de exemplu, sa merg pe strada si sa-mi ceara lumea autografe, sa merg la magazin si sa-mi achite ala din spatele meu cumparaturile, sa merg la restaurant si sa mananc gratis ca patronul e in limba dupa mine blogul meu.

Revin. De curiozitate am zis sa deschid si eu un blog dintre cele mai jmechere si am deschis nwradu, pozitia 11. Ce sa vezi! in loc de o postare care sa ma lase uau, vad un mare titlu:

Concurs: dau un iPad Mini premiu pentru un share pe Facebook

Pai ce facusi ma nene maaaa? Cu d’astea va ocupati voi, astia din linia intai? sa ma pis pe blogurile voastre de muritori de foame, de saraci, ahtiati dupa trafic si faima. Deschid un alt blog, vad un articol extraordinar de prost scris insotit de un singur comentariu. Pai si cum plm esti in varf? Cum de te citesc zeci de mii de oameni zilnic si ai un singur comentariu?

Whatever, bag paula in topul lor, nu ma intereseaza. Mi se pare interesant de facut niste calcule, asa, mai cu aproximatie ca doar nu m-am tampit. So, are you in?

Sa zicem ca eu, pe pozitia 37712 am „x” vizitatori/zi, „x” fiind un numar > 50 si < 100. Banuiesc ca pe nr de vizitatori se face topul pt ca pagerank, domain authority sau alte sf-uri nu mai exista. Asta inseamna ca blogul de pe locul 37711 are „x” vizitatori + ~50. Nu pot sa pun + 1 pt ca vizitatorii variaza de la zi la zi, punem cu aproximatie ca sa existe totusi o diferenta. Locul 37710 are „x” + ~100 si tot asa.

Daca calculele mele sunt cat de cat corecte, inseamna ca avem milioane de cititori de blog, zi de zi. Pentru ca cei care il citesc pe tolo de exemplu, nu-l citesc si pe cabral de exemplu; cei care citesc luxecafe n-o citesc si pe andreea raicu. Sper.

Pai si va intreb: de unde dracu atatia cititori de blog, manca-v-as coitele voastre? Presupunem ca fiecare din primii 10 au macar 50.000 de cititori, inseamna cel putin 500.000. Ii punem pe urmatorii 50 cu aprox. 5000 – 10000 de cititori fiecare, urmatorii 100 cu cel putin 2000 de cititori.. pina la 93022 rezultatul e de multe milioane. Pai ies mai multi cititori decat cetateni posesori de net!

Calculele mele probabil sunt utopice insa nu cred ca topul in sine e pe bune, sa dezvolti o aplicatie pe care tii statistici in timp real pentru 100.000 de site-uri nu e treaba usoara. Bloggerii nu sunt programatori, cititorii nu sunt programatori, marea majoritate nici nu inteleg cum functioneaza internetul. Daca topul zice ca Chirila e cel mai tare inseamna ca asa e. Dar el, topul, e facut de niste baeti si are la baza un script care poate sigur mai da erori. Pe mine nu m-ar mira sa fie o mare vrajeala pentru fraieri si cineva sa modifice manual, din cand in cand, ordinea prin top. Mai discret asa, cat sa nu bata la ochi. Bai, mor de ciuda ca n-am timp, ar face fratili vostru un top mai jmecher unde evident ca si eu as fi in primii 10. Ce pacat ca nu ma ajuta cu nimic in viata..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top