daca-mi permiteti..

La multi ani romani, la multi ani Romanica!

Muhahaha, pai ce credeati manca-v-as, ca a uitat fratili vostru de marea unire? neah. De fapt glumesc. Ma sint de parca am cazut intr-un somn adanc si visez ca toti cei din jurul meu s-au transformat in niste ipocriti. Dar ce sa vezi! Nu visez, chiar se intampla! Oh, Doamne, de ce Doamne, de ce? De ce a trebuit sa ma nasc printre ei? Eu nu sunt ca ei, nu pot fi ca ei, ce ai avut cu mine de m-ai lasat aici? Nu ti-ai dat seama in toti acesti 40 de ani ca sunt diferit? Nu mai erau locuri si pentru mine in Suedia? Nici in Germania? macar in Ungaria..

Mi-am permis nesimtirea sa fur aceasta poza de la un tip pe care il admir, sper sa nu se supere. Timpul le vindeca pe toate si trebuie sa recunosc ca m-am resemnat. Si se putea si mai rau. Dar nu Romania in sine e o problema, oamenii sunt o problema. Rautatea oamenilor. Ipocrizia. Tupeul. Aroganta. Nesimtirea. Va jur ca n-am putut sa ma uit nici macar 1 minut la parada, mi se face efectiv rau sa-i vad pe acei oameni in costume, care ne conduc de 27 de ani, cu o mana in dreptul inimii in semn de patriotism, care au vandut tara si au furat miliarde, alaturi de niste cetateni incapabili sa vada realitatea, care se mint singuri si care cred ca ceva, cumva se va schimba in bine. Cum puteti fi atat de naivi oameni buni? Romania are cancer si metastaze, nu se poate face bine. Faptul ca noi traim aici, intr-o oarecare bunastare, nu reprezintam nici 10% din ce inseamna Romania. Restul de 90% inseamna suferinta oameni buni. Inseamna copii care traiesc fara parinti, inseamna saracie si familii destramate. Asta dpdv social. Dpdv economic nu mai avem paduri, nu mai avem resurse, nu mai avem apa, nu mai avem agricultura pentru ca s-au vandut. Daca ne inchid astia granitele, intr-o saptamana ne dam in cap pentru mancare. Noi astia de la oras care mergem la supermarket si vedem tone de alimente la discretie, ne gandim vreo secunda la cati copii se culca seara flamanzi ? Sau ce viata amarata au cei care intra in tura de noapte la mall sa spele wc-urile unde am pisat noi berea? Cata mancare se arunca la gunoi in zona food court? Nu asta e Romania, asta e ceea ce vedem noi, o imagine complet gresita. Sa ne bucuram ca suntem privilegiati si sa-i in pula mea pe restul. Eu nu pot sa fiu asa. Apropo, cati dintre voi cei care aveti copii, va doriti ca ei sa ramana aici cand se fac mari? Eu nu prea cunosc pe nimeni..

Ok, what’s the point?

Prosteala asta cu parada de 1 Decembrie pare ceva de genul „King for a day – fool for a lifetime”. Ma gandesc ca poate e nevoie de o schimbare, daca toti spera intr-o schimbare. In loc de parada, ipocrizie, stegulete si fasole cu carnati hai mai bine sa plantam un copac. Hai sa donam haine si mancare la copiii amarati. Hai sa ne respectam in trafic. Hai sa nu mai votam gresit. Hai sa ne unim, sa nu mai fim dezbinati. Pentru ca nimeni nu se gandeste sa faca efectiv ceva dar toti avem asteptari. plm..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top