Nelipsitul articol de dupa sarbatori

Nu se poate altfel. Sa nu fac eu nicio analiza la petrecerea dintre ani unde absolut toti romanii s-au distrat ca si cum ar fi fost ultima zi pe pamant. Ca si cum toti au devenit milionari, ca si cum Romania ar fi cel putin Germania.

Nu am mare lucru de spus, doar ca am observat ceva: nimeni nu e sarac in tara asta, am avut impresia ca traiesc intr-o tara corupta, cu oameni foarte amarati, necajiti, fara speranta. Cat m-am inselat! Romanii sunt foarte bogati, toti romanii. Au devalizat magazinele de mancare si bautura, au umplut statiunile de la munte, carciumile de lux si tot mapamondul. Nu cred ca e oras aflat la minim 10.000 km sa nu bubuie de petreceri date de romani.

De 2 zile, facebook-ul meu e plin de oameni imbracati cu haine scumpe, pozand fericiti din toate colturile tarii si ale lumii. Nu puteti sa-mi spuneti „hai coaie, si-au permis si ei o aroganta la sfarsit de an dupa ce au strans bani cu greu”. O da, da-mi voie sa nu-i vait. De fapt, anul asta mai vine cu o schimbare in viata mea: nu-mi mai este mila de nimeni. Daca vii sa te plangi ca iti este greu si ai nevoie de ajutorul meu, s-ar putea sa ma scarpin la oo. Nu vreau sa te superi, este raspunsul sablon atunci cand nu-mi pasa. Singura exceptia va fi maica-mea din motive usor de inteles. Desi si ea merita acelasi tratament.

Imi este teama ca sunt inteles gresit de voi, ca ma vait prea mult, ca sunt un nesimtit. Nu ma vait! N-am cerut la nimeni nimic niciodata. Ma descurc, mancam bine, ne cumparam haine, ne platim rata si facturile, totul pe banii nostri. Nu ne place sa ne dam in stamba. As fi putut foarte bine sa-mi iau si eu costum de la Peek&Cloppenburg la reducere 300 lei, sa rezerv o masa la o carciuma de basini si sa umplu netul de poze si live-uri. Pe sistem „king for 5 minutes”, cat ma afiseaza in wall. Dar imi dau seama ca nu faceam decat rau pamantului: pozele si live-urile trebuiesc stocate pe niste servere care consuma curent. Curentul inseamna poluare si poluarea inseamna mai putina sanatate pentru mine si familia mea. Si daca inmultim sa zicem 2 Giga de filme si poze cu 15 milioane (nr aproximativ de romani care abuzeaza de facebook), inseamna peta de date care consuma GW de energie. Dar, da-l in pula mea de pamant, sa ne tina ca noi suntem jmecheri si o dam pe barosaneala. Parerea mea, ca si anii trecuti e aceiasi: doar aveti impresia ca va distrati, ati cheltuit mii de lei pe niste poze care abia daca au fost observate. De azi inapoi la sclavie..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top