Romanii sunt disperati

Incerc sa fiu rezonabil insa suntem mult mai rau de atat. Inca ne mai calcam in picioare la deschideri de magazine, nu stiu daca ati vazut imagini de acum 2 zile de la Craiova. De exemplu, ieri am fost pentru prima oara anul asta si sper ca si pentru ultima in Auchan, a vrut nevasta-mea sa ia ceva de acolo. Fratele meu, am ramas socat: oamenii efectiv se calcau in picioare pe fructe si legume, pe iaurturi si dumicati de salam, la mezeluri era coada de 2 ore – si asta pe timp de pace si cu munti de produse la discretie. In jurul unei tarabe cu portocale sau ceva exotic, n-am putut sa-mi dau seama, era bataie la propiu, ma gandeam ca se da gratis ceva. Dar nu, pur si simplu asa cumpara romanii, cu zecile de kile, sa fie acolo. Nimeni nu se gandeste ca sunt pline de pesticide si ca de fapt mananci otrava, nu fructe si vitamine.

Sunt socat de cati oamenii au iesit aseara in strada. Nu e suficient ca suntem disperati, suntem si manipulati. Ce tara misto am avea daca s-ar interzice antena3, rtv, realitatea, b1 etc iar facebook-ul ar redeveni din nou ce era odinioara: locul ala unde se pun poze cu copii, pisici si mancare.  Stati sa ma fac inteles: viata noastra a sclavetilor, a platitiorilor de taxe si impozite nu sta fix in cativa corupti. Nu se schimba cu nimic daca sa zicem Dan Diaconescu e inchis sau e liber. Faptul ca suntem intoxicati de informatii care nu ne privesc in mod direct inseamna manipulare.

Romanii au mintea scurta si ochelari de cal. Daca tot e sa fie justitie, hai sa fie pentru toti. De ce mai e liber Basescu? Unde sunt Videanu, Berceanu? De ce fac ani grei de puscarie amaratii care au furat mancare? Nu cred ca e corect sa iesi in strada sa urlii ca vrei sa-i tii in puscarie pe cei care au furat o gaina, nu e corect sa tii in puscarie medici care au luat spaga intr-un sistem bolnav si cu salarii de cacat. E corect sa-i tii in puscarie pe cei care au distrus tara. Trebuie sa exista o lege a gratierii dar sa fie echidistanta, nu cred ca „acolo sa putezeasca toti” ar rezolva vreo problema pentru mine sau pentru tine.

Spuneam ca avem ochelari de cal si nu privim lucrurile in ansamblu. O sa va dau un exemplu: eu arunc la chiuveta uleiul ars din tigaie pe sistem ca „nu se polueaza nimic cu 200ml de ulei ars”. Dar cand 2 milioane de romani arunca 200ml de ulei ars fiecare.. asta inseamna poluare grava. Daca eu ard carpe in loc de lemne ca sunt mai ieftine si fac economie..nu se intampla nimic. Dar cand 2 milioane de sobe ard carpe.. atunci se produce o poluare grava. Ideea e ca lucrurile astea, desi se intampla cu buna stiinta, pe nimeni nu deranjeaza. Faptul ca toti vom muri de cancer mai devreme sau mai tarziu pentru ca mancam si respiram otrava – nu va scoate pe nimeni din casa. E vorba de detalii care culmea, chiar au legatura cu viata noastra, chiar ne afecteaza. Intre un miting anti PSD si un miting anti poluare este o uriasa diferenta. Anti PSD-ul nu va schimba nimic, anti poluare s-ar putea sa-ti ofere cativa ani in plus de viata.  Dar daca as spune: haideti sa facem miting pentru viata, mi-as lua injuraturi de morti, as fi privit ca un idiot si subiect de caterinca ani de zile.

Tocmai am aflat ca BOR a primit anul asta un buget mai mare. Biserica sa ne faca bine! Cand va imbolnaviti sau va curge sange de undeva – nu mergeti la spital, mergeti la biserica. Cand va doare ceva nu sunati la salvare, sunati-l pe parinte. Cand cineva drag moare de cancer – nu fiti tristi, ganditi-va ca s-a facut dreptate ca si Ridzi sau Voiculescu stau in parnaie. Neamu pizdii..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top