Untold de Bucuresti

Articolul de mai jos nu este scris de mine dar descrie atat de bine ce se intampla la manifestatie incat e pacat sa se piarda in negura facebook-ului.

Untold Festival la Bucuresti!

Sa iesi la proteste este ultima fitza in lumea hipsterilor. Este noua Vama Veche, este Urban Street Food, este ca ceaiul la Librariile Carturesti.
A merge la proteste este the ultimate SOCIAL STATEMENT!
Este targetul oricarui corporatist care se respecta. Este modul in care tanarul din ziua de azi isi declina identitatea si apartenenta la concepte pe care nu le cunoaste, nu le stapaneste, dar daca o fac ceilalti… well, de ce sa nu o facem si noi.
Asta e feedback’ul oferit la impulsul momentului: nu stim, nu ne pasa, nu ne intereseaza, dar daca o fac ceilalti.. e sigur ceva misto, si nu, noi nu vom lipsi.
Nu ai fost la proteste? Esti un nimeni, un tampit, un comunist imbecil si idiot. Probabil pensionar sau asistat social.
Nu ti ai facut selfie cu un A4 in mana? Esti comunist.
Ai luminat frumos cu lanterna ca si ceilalti la semnalul oferit de lideri? Esti cel mai bun dintre cei mai buni.
Ai dat share, ai postat, te ai imprietenit cu Godina, Marean, Guran, Chirila.. esti wow! Nu ai facut o? Du te n mortii ma tii de comunist bolsevic! (Stiu…ei au tricouri cu Che Guevara, si cred ca Che era un luptator liberal care probabil ar fi votat cu Iohannis)
Proteste is the new black in lumea corporatistilor, hipsterilor, ba chiar si a cocalarilor. Proteste este ca Mecca pentru musulmani, San Pietro pentru catolici si Catedrala Neamului pentru „fanaticii religiosi”, asa cum ii numea Iohnnis pe ortodocsii romani.
Baietii isi iau tzoalele alea misto, pantalonii mulati si glezna la vedere. Apoi sunt ceilalti, mai rebeli, care isi iau fix cele mai nasoale tzoale si nu se spala pe cap 3 zile doar ca sa arate dezacordul nihilisto-anarhist fata de sistemul social
Fetele isi iau ce au ele mai flower power prin casa si mai ales zambetul. Pentru ca ei sunt zen.. ei sunt motivationali, artisti, creativi, liberi in ganduri si simtiri. Ei sunt cei care folosesc bici pentru a ne salva de poluare, ei sunt cei care salveaza padurile, animalele, rosia montana, ne salveaza de la comunism samd. In general astia au ca profesie SALVATUL. Si daca nu vrei, da-te-n gura ma-tii, ca te salveaza cu forta. Te salveaza de tine insuti!

Si nu e doar atat: pentru ati demonstra apartenenta, identitatea, spiritul civic… daca ai copil, cat mai mic, de preferat in scutece, si il aduci in piata cu caruciorul de copii, pe care sa atasezi si un A4 cu mesaj, atunci, omule, provoci emotii.
Ai copil? L ai luat cu tine? I ai pus in manutele inghetate o pancarta cu mesaj amuzant? Pai prietene.. esti cineva deja! Tu esti ala pe care l au vazut toti pe fb, care a primit multe likeuri si toti i au zis: felicitari! Esti un mare roman! Big like! Sunt mandru ca sunteti romani.
Te ai plimbat like a boss cu caruciorul prin piata, in timp ce lumea se dadea de-o parte. Mama sau tata model, sau amandoi. Paseai ca o vedeta a protestului pe un covor rosu, iar aplauzele curgeau din stanga si dreapta. Tu, modest, zambind in coltul gurii si putin intimidat de emotia momentului, privind in jos, multumeai soptit celor prezenti. Ceilalti tineri iti vor face poze, tu vei pasi mandru, impingand la carucior, sau cu copilul pe umeri, iar cel mic va fi luat de obrajiori cu binecunoscutul: manca-l-ar mama, ce frumos e! cati ani are? sa va traiasca! E, hai, si ce daca sunt -7 grade? Ce daca s-ar putea sa iasa cu bataie? Ce daca iti folosesti propriul copil pentru o manifestatie in care, evident.. crezi, dar nu prea stii despre ce e vorba. Vei lua multe like’uri, vei deveni o mama sau un tata model. BIG LIKE!
Mandru ca sunt roman!

Untoldul e scump…300 de ron. Protestul e gratis.. si ofera mult mai mare vizibilitate. La Untold ramai cu poze, amintiri, dar mai ales cu bratara de participant pe care o afisezi cu un aer superior celorlalti. O postezi si pe net.
Cam asta e si SELFIE’ul de rigoare de la manifestatii. Iti faci poza cu tine, tu singurel, apoi faci si 2-3 poze cu masa de oameni, te intorci acasa, o postezi cu tine in primul plan, si evident ca zici ceva de Guvern, de Ordonanta. Zici si tu ceva ce ai auzit in piata.

Esti la proteste ca e cool si te vezi cu lumea? Nici nu conteaza!
Brusc devii peste noapte luptator pentru libertate, activist politic, rebel, un bun patriot, un tanar frumos si liber care isi iubeste tara.
Nu te a interesat niciodata de politica? Te ai dus pentru ca iubita ta merge cu fetele de la munca? Te ai dus ca sa nu te faci de ras sau sa creada prietenii tai ca ai fi fan Dragnea? Nu conteaza!
O faci, desi nu ai fost la vot ca stateai pe fb, o faci si pentru ca nu mai e nimeni in fata blocului ca au plecat toti la proteste. Sau poate vrei sa agati ceva…mmmm?
Nu conteaza! E acel moment cand adevarul nu mai conteaza, logica, educatia, intelectul. Conteaza ca sunteti multi, si conteaza ca voi vreti ceva, si daca nu vi se ofera, faceti scandal ca niste copii razgaiati carora nu li se da jucaria preferata.
Indiferent de situatie, tu esti un ATLET AL STATULUI DE DREPT!
Da, tu meriti premiat de Kovesi, de DNA, de servicii pentru mari fapte de vitejie in folosul propasirii statului de drept si luptei anti coruptie!- ca asa ai auzit tu ca e la protestul asta, ceva cu coruptie si Jos Ponta… sau Dragnea. Oricum se da jos cineva.

Da, ai primit un mail de la directorul general pe mail’ul de la job, sau un mesaj pe intranet. Nu crezi nimic, nu prea iti pasa, dar a zis seful sa mergi. Plus ca merg si ceilalti colegi.
E un fel de teambuilding, sau o iesire in oras cu colegii la o bere. Si cel mai misto, e gratis.. firma nu plateste nimic. Iar tu oricum iti iei salariul.
Si cel mai important, ai dovedit ca acel contract afectiv intre tine si companie exista. Ca iti iubesti colegii si superiorii, si ca niciodata nu vei incalca numarul de minute alocat pauzei de fumat.

E nebunie frate protestul asta. E atat de misto incat eu as organiza proteste lunar, cu intrare, serate tematice samd.
Daca cocalarii au Bamboo, (bine, au avut, ca a luat si ala foc)… hisperii, tinerii frumosi, flower power astia, au Proteste la Piata Victoriei.

Fa i poza lu tactu in piata.. scrie un text lacrimogen. Foloseste propozitii scurte si repeta cat mai des cuvantul tata. In ultima propozitie zi ceva de genul : iarta ma tata ca te am judecat gresit! Pai devii zeu mah, zeu! Mii de share’uri… like uri.. commenturi si oamenii iti vor spune cum ai apropiat familii, cum au plans, cum si au sunat parintii si ei sa si ceara scuze. Vor vorbi de tine la radio.. prin revista Vice sau Republica.. Daca ai noroc.. poate chiar Godina iti ca comenta cu bravo!
S a strigat UNITATE si s-a multumit lui Iohannis pentru unitate. Oamenii au redescoperit in final unitatea.
Io as vrea sa stiu despre care unitate e vorba? Din cadrul carui serviciu, care departament? Unitate.. de propaganda? Unitate de militie, politie, servicii? 2 si 1/4?
Pai unitate unitate, dar care unitate s-a ocupat de distractie?

O pancarta cu un mesaj dur si sa aibe si ceva obscen? O injuratura.. ceva de genul: MA PIS PE EL DE VOT?Asta e mai vechi, alea care s au purtat acum sunt prea obscene ca sa le reamintesc, dar le-ati vazut
Ce e de subliniat e ca se pare ca mai toate tipele din poze s-au simtit violate de Dragnea, dar penetrate elegant, inaltator, de spiritul manifestatiilor.

Oricum, a fost mare futai!

Multumim pentru regie, scenariu, recuzita, figuratie si coloana sonora departamentelor de manipulare din cadrul SRI, STS, acoperitilor din presa, acoperitilor din sistemul de Justitie si mai ales unor ambasade tare prietenoase!

Sursa

Comentarii ( 1 )

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top