Sa vorbim despre tatuaje!

Uite ca am gasit un subiect interesant si la moda. Eu cand mi-am facut primul tatuaj, mi-a zis nevasta-mea ca arat ca un drogat. Cand l-am facut pe al 2-lea, mi-a zis ca arat ca un puscaris. Intrebare: de cate tatuaje este nevoie ca sa arati a om normal? Raspuns: de cat mai multe!

Haha, ce glume misto am in mine. Boon, revenind la subiect. E clar, tatuajele sunt la moda iar cei care nu au, probabil ca vor sa-si faca. Acusi vine vara si nah, e aiurea sa stai pe plaja intre gagici misto cu tatuaje pe craci iar pe tine sa atarne suncile, pe pielea aia alba plina de alunite hidoase. Trebuie sa le atragi cumva atentia si probabil te gandesti la un tatuaj. Nu e o idee rea! Batranul Twigg vine, ca de obicei, cu niste sfaturi utile pentru cei care vor sa-si faca unul.

In primul rand, uita-l pe pustiul din cartier care tatueaza la el acasa si e mai ieftin. Mergi in vizita la 2, 3 saloane jmechere, discuta cu baietii ce vrei sa-ti faci, vezi cam ce lume vine la salonul respectiv etc. Plimba-te pe la cel putin 3 saloane si apoi alege-l pe cel care ti-a inspirat mai multa incredere, unde e cel mai curat, unde vin oameni misto, e atmosfera etc.

In al 2-lea rand gandeste-te bine in ce zona a corpului il faci. Tine cont de job-ul pe care il ai, poate vor fi situatii in care e bine sa-l tii ascuns.

Ina al 3-lea rand: marimea conteaza. Daca intentionezi sa-ti tatuezi un rahatel de 3cm, pe sistem ca nu prea se vede si e usor de ascuns, mai bine renunta. In cativa ani va fi doar o pata neagra din care nu se mai distinge aproape nimic.

In al 4-lea rand: gandeste-te nu bine ci foarte bine ce vrei sa-ti faci, vei ramane cu el toata viata. Un portret cu copilul e ok, un portret cu nevasta nu. Daca divortati?

In al 5-lea rand: pregateste-te ca doare. Rau de tot.

Ok, de ce ti-ai face un tatuaj anyway? Ba.. depinde; odata ca e la moda deci nu o sa arati ca un ciudat. Atentie, familia si prietenii care nu sunt obisnuiti cu tine sa te vada altfel, te vor zapaci o vreme cu intrebari gen: „ce ai acolo?”, „da ce reprezinta?”, „e urat!”, „ce a fost in capul tau..” etc; Ignora-i, se vor obisnui la un moment dat.

Si totusi, de ce sa-ti faci tatuaj? Iti faci pentru ca vrei sa ai o amintire, pentru ca vrei sa ascunzi un semn urat ramas pe piele, pentru ca reprezinta ceva in ce crezi, pentru ca inseamna ceva, pentru ca nu vrei sa uiti ceva. Pentru ca vrei sa-ti reglezi karma prin durere. Sau pentru ca o sa arati super misto cu el.

Asa. Dupa ce ti l-ai facut, o sa urmeze 3 etape:

prima etapa: o sa ti-l admiri zile intregi, durerea a trecut, el s-a vindecat si iti place maxim cum a iesit.Te lauzi cu el, il arati tuturor, esti fericit. Momentan.

Urmeaza apoi etapa de panica, cand realizezi ca acolo va ramane toata viata si incepi sa te intrebi: „oare am facut bine?”, „dar daca il facem eu altfel?”, „mi se pare prea mare/mic” etc. Incepi sa-l tii ascuns, ti se pare naspa, regreti ca l-ai facut, te gandesti ce idiot ai fost, avea dreptate familia care te-a asasinat cu intrebarile.

A 3-a etapa: incepi sa uiti de el. Stii ca e acolo dar nu-i mai dai importanta. Si tot atunci incepi sa te framanti daca nu cumva ar arata mai bine si un al 2-lea tattoo. Si poate chiar al 3-lea. Da, da dependenta.

E important de stiut ca un tattoo te schimba. Spre exemplu, daca alegi sa-ti faci pe gamba (ca mine), nu prea mai merge sa iesi vara din casa in slapi si pantaloni scurti, o sa arati ridicol. De ce l-am facut pe gamba si nu pe brate unde isi face toata lumea? Pai sunt 2 motive, chiar 3: bratele mele sunt ca ale unui copil de 12 ani (a se intelege fara muschi) deci nu prea merge. Iar al 2-lea motiv e ca gamba poate fi usor ascunsa cu niste pantaloni lungi, daca situatia o cere. Iar al 3-lea motiv e ca soarele strica tatuajul iar pe brate e cel mai expus. Arata cel mai misto dar se si strica cel mai repede.

Revin la mine. Eu am 2 tattoo-uri, unul destul de maricel si unul mai mic, incomplet. Adica mi se pare prea simplu si vreau sa-l modific, eventual sa-i bag culoare. Sunt in faza 3-a, stiu ca sunt acolo, le mai dau ocazional cu crema in rest nu s-a schimbat nimic in viata mea, oricum nu mergeam vara in slapi. Dar de ce mi le-am facut? Well, s-a intamplat demult, in urma cu 20 de ani, mi-am facut 2 tatuaje micute din teribilism dar in timp s-au facut naspa si s-au sters pe jumatate. Apoi am mers la amicul din cartier care mi-a spus ca mi le aranjeaza (imi face un cover) dar nu am fost deloc multumit de cum au iesit. In final am ajuns la un salon profi unde am dat de niste tipi super ok si mi le-au mai retusat. Greseala mea e ca n-am fost din prima la salon ci la amicul din cartier, poate ca rezultatul final era unul mult mai misto. D’aia, cand vedeti oameni cu tatuaje din care nu se mai intelege nimic, ganditi-va ca poate sunt la al 3-lea cover pentru ca au avut ghinionul sa se lase pe mana amatorilor. Mergeti la salon si daca vi se pare prea scump, mai strangeti niste bani si reveniti cand ii aveti.

Artistii tatuatori sunt pictori care s-au reprofilat. Sunt oameni misto care de obicei asculta rock, oameni cu care vei ramane prieten toata viata. Eu m-as umple de tatuaje, imi place maxim atmosfera din salon. Daca ai bulan si nimeresti in acelasi timp sa fii langa vreo gagicuta care isi face unul intr-o zona mai intima, uiti si de durere..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top