de ce nu mai sunt oamenii fericiti

Am avut miercuri seara treaba la politie in Pipera, stiti voi, la inmatriculari. Bai boss, eu am ramas socat de ce am vazut acolo: cat vezi cu ochii, plin de masini care stateau pe loc, cu motoarele pornite si cu oameni inauntru. Pe pod, pe sub pod, oriunde te uitai, totul era doar o parcare imensa de masini, n-am reusit sa-mi dau seama unde se termina, era dincolo de linia orizontului. Suspect, nimeni nu era nervos, toti dar absolut toti erau cu telefoanele in maini sau la urechi si asteptau calmi. Eu recunosc, sunt cu nervii rau de tot, daca ma trezesc prins intr-un ambuteiaj de genul asta ma ia inima, sa-mi bag pl. O fi din cauza ca am o masina mai naspa? Ca am omis sa va spun, erau doar bmw-uri si alte masini de minim 20.000 de Euro. Poate asta era motivul pentru care erau zen? intreb..

Oamenii pareau fericiti in masinile lor dar fac pariu pe cat vreti voi ca nu sunt fericiti. Fericirea nu se rezuma la a sta intr-o masina scumpa, fericirea vine din lucrurile simple. Oamenii sunt goi pe interior, daca te uiti mai atent in privirea lor iti dai seama ca nu mai au nicio sclipire, la ei totul se rezuma fix la 3 lucruri: sa arati bine, sa dai impresia de bunastare si sa faci acelasi lucru pe care il fac si ei. Daca Fane si-a luat bmw de 30.000 de Euro pentru care va plati timp de 20 ani rate la banca, tu trebuie sa faci acelasi lucru. Daca Fane mananca la restaurant – si tu trebuie sa mananci la acelasi restaurant. Daca Fane se imbraca cu haine scumpe, si tu trebuie sa te imbraci la fel. Fane este idolul tau, „I follow Fane” sa fie motto-ul tau in viata. Fii robot, fa lucrurile care le fac altii si vei fi fericit si implinit.

Sau nu. Eu nu pot sa fac ce-mi spun altii sau ce vad la altii. Nu mi-a placut niciodata sa cred ca-mi spun altii, unde se duc altii sau ce fac altii, cred ca v-ati dat seama din ce-am mai aberat pe aici. Nu ma poti convinge sa fac ce faci tu daca nu simt asta sau daca nu pare o idee buna. Revin la sclavetii din Pipera: bai oamenilor, metroul e la 5 minute de mers pe jos, de ce preferi sa mori in trafic? Raspuns: pai la ce dracu mi-am mai luat bmw, sa-l tin in parcare? Sau sa rada Fane si ceilalti colegi de mine ca nu sunt la nivelul lor?

Exact. Daca voi aveti alte explicatii chiar va rog sa ma luminati. Pentru ca eu personal nu vad niciun motiv sa pierzi zi de zi ore in trafic, cand ai putea foarte bine sa le petreci cu familia, sa iesi prin parc sau sa-ti oferi tie acele ore, sa zaci in pat pur si simplu. Eu nu stiu cum sa ajung mai repede acasa, mi se face dor de nevasta-mea si de fii-mea de cum ies pe usa, nu concep sa-mi pierd timpul doar pentru imagine. Pina si la benzinarie cand merg, ii arunc casierului banii din mers si-i spun doar pompa, nu pierd niciodata mai mult de 3 secunde inauntru. Mi se face rau de la stomac cand vad ca ala din fata mea vrea si tigari si guma si pe mortii lui. Nu coaie, fug de astfel de situatii.

Ar mai fi si comoditatea. Dupa ce stai 8 – 10 ore la birou cu curul pe scaun, esti prea obosit sa mai mergi pe jos. Mai stai 2 ore in masina, ajungi acasa si te intinzi din nou si uite asa, din 24 de ore cat are ziua, tu stai intins si asezat in cur vreo 22. Viata lunga sa ai, boss!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top