daca-mi permiteti..

sa-mi spun si eu parerea despre atactul cu gaze toxice din Syria?

Glumesc, as fi prea prost sa cred ca am o idee despre ce se intampla acolo si s-o mai spun si pe blog. Parerea mea e ca, probabil, vreo 10 oameni stiu exact si foarte clar ce se intampla de fapt acolo. Tot cam aceiasi 10 oameni stiu si de ce (inca) exista isis. Doar nu credeati ca o sa aflati adevarul de la tv sau mai rau, de pe acest blog de 2 parale. N-o sa-l stiti niciodata, asa cum n-o sa stiti nici daca reporterii aia 3 au fost cu adevarat rapiti. Asa cum nu o sa aflati nici cine conduce de fapt Rromanica. Asa cum nu o sa aflati nici de ce nu se gaseste un tratament 100% eficient impotriva cancerului. Lucrurile astea nu trebuie sa ajunga la pulime. Din acest motiv s-au inventat televiziunile de stiri, sa-ti dea impresia ca esti informat, ca stii tu cum stau lucrurile. lol

Eu nu cred nimic din ce mi se spune, a devenit un mod de viata. Cu cat vin mai multi sa-mi spuna acelasi lucru – cu atat cred si mai ferm ca sunt manipulati, asa cum a fost cu protestele de la guvern. 20 de insi urlau zi de zi, de 50 ori/zi ca trebuie sa iesim in strada, ca hau ca bau. Le-am dat eject instant, strigati oriunde vreti voi dar nu la mine pe tarla sau wall, cum ii zice.

Iata ca a trecut ceva vreme de la celebrele proteste, aveti vreo idee daca s-a rezolvat ceva? In afara de faptul ca toti policitienii s-au pisat pe manifestanti. Mi se pare ridicol ca la 40 de ani sa miros a pisat de politican corupt, nu credeti? Pentru ca daca tu crezi ca esti de capul tau in cea mai corupta tara din Europa – inseamna ca esti foarte prost si meriti sa puti a pisat, inclusiv copilul tau pe care l-ai tarat dupa tine in loc sa-l duci in parc, la locul de joca. Si pentru ca a fost o intrebare retorica, va spun tot eu ce s-a intamplat cu adevarat de cand au inceput protestele: cei care ne conduc (in special cei din psd) au devenit si mai bogati pentru ca banii sunt la ei. Puteam sa iesim in strada chiar si 2 milioane de oameni, in cel mai rau caz se schimba guvernul, dar nu aveati ce sa faceti. Doar daca intrati peste ei si le dadeati foc sa arda de vii. Atunci da, se schimbau lucrurile pentru ca cineva trebuia sa le ia locul. Dar cine? Vasilica de la contabilitate – ministrul de finante? Dom’ doctor Stefan – ministru la sanatate? Pentru ca daca vreti schimbare, nimeni din fosta si actuala clasa politica nu mai are ce sa caute acolo. Deci, pe cine punem? Si avem vreo garantie ca vor face ceva? Tehnocratii au facut ceva?

Revin la Syria: probabil sunt zeci, sute sau mii de motive pentru care exista isis, exista conflicte, exista razboaie. Unul dintre ele il puteti afla de la mine: suntem prea multi, 7.5 miliarde sunt mult prea multi. Conflictele apar din ce in ce mai des pentru ca unii nu mai au suficient loc de altii. Imaginati-va un oras cu putine masini si pina la servici sa ajungeti in cateva minute. Imaginati-va ca aveti loc de parcare. Imaginati-va ca mergeti la Sinaia in weekend si sunt doar 10 masini pe drum. Din start, viata voastra ar fi mult mai frumoasa, ba chiar am simtit un zambet in coltul gurii. Este?

Despre asta e vorba. Si vestea proasta e ca in cativa ani vom fi 8 miliarde. Vom fi mai inghesuiti, ne vom gasi si mai greu un loc de munca, vom trai in orase si mai poluate, vom manca si mai multe chimicale si vom fi si mai bolnavi. Din cauza asta pornesc conflictele, toata lumea vrea sa se rupa de toata lumea, sa aiba un loc doar al lor. Asa cum Ardealul vrea sa se rupa de Rromanica. Fiecare om cu coaie vrea propria lui tara. Pina si eu care nu am coaie (nu la modul ala) as vrea sa am propria mea tara unde nimeni nu face politica, unde nu exista patriarh, unde nu exista cocalari cu bmw-uri sau boarfe cu range rover.

Exact despre asta e vorba.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top