intrebari cu semne de intrebare

Bai, ia gata cu vrajeala! Luna Mai este luna dedicata problemelor existentiale, fara femei goale. Asta spune descrierea blogului iar eu am ignorat complet acest aspect in ultima vreme. Asa ca azi ne vom pune o intrebare.

Nuuu, nu va ganditi la celebrele „de unde venim”, ” de ce existam” etc, alea sunt intrebari de top. Si ca sa putem raspunde vreodata la ele, va trebui sa gasim raspunsuri la intrebari cu o treapta mai jos, zic.

Terra. Singurul loc din univers care il stim ca fiind acasa, dincolo de acest punct minuscul nu este nimic, doar bolovani lipsiti de viata. Aici pe pamant traiesc si saracii si bogatii lumii. Intrebarea care nu-mi da pace se refera la bogati, la cei care au atat de multi bani incat nu mai au ce sa cumpere. Si totusi vor mai multi, vor putere, vor..pe mortii lor.

Hai sa-l luam ca exemplu pe Rockefeller, ala care a crapat acum de curand. Miliardar, printre cei mai influenti si puternici oameni din lume. Cu toti banii lui nu a putut pacali moartea. Pentru ca sunt sigur prieteni ca daca i s-ar fi oferit sansa de a trai inca 100 de ani cu conditia sa renunte la avere – credeti-ma ca ar fi facut-o.

Ca sa ma intelegeti, trebuie sa constientizati putin ideea mortii. Dar nu prea mult pentru ca e destul de sucks. Aici vine de fapt intrebarea: daca stii ca nu traiesti la nesfarsit, de ce te chinui sa strangi bani pe care nu-i poti cheltui? Nu zic sa ramai sarac, mi se pare mult mai inteligent sa ai suficienti bani cat sa traiesti decent tu si familia ta. Si daca esti foarte capabil si poti face miliarde, da si la altii care sunt mai necajiti. Mai mult de jumatate din suprafata locuibila este desert sau zone unde nu creste nici iarba. Daca Terra este singura noastra casa, hai sa punem la gramada toate miliardele de care nu aveti nevoie si sa ne aranjam casuta! S-o umplem cu paduri, cu animale, sa facem rauri, putem sa facem orice loc din lume sa arate ca Dubai. Suntem multi, forta de munca e cacalau, tehnologie nu mai zic, ce ne opreste? De ce alegem s-o distrugem? De ce se cheltuie miliarde de dolari pe razboaie si distrugeri cand cu banii aia puteam de exemplu sa salvam de la foamete milioane de copii?

Cred ca am un raspuns. Exista posibilitatea ca noi, pulimea, sa nu stim unele chestii. Si revin la Rockefeller, omul era constient ca nu o mai duce mult. Daca nu e vorba de orgoliu, pe sistem ca numele trebuie sa ramana in istorie, sigur e vorba de altceva. Mai fac o paranteza: eu am 90 de ani si stiu ca nu o mai duc mult. Dar nepotii si stranepotii mei o vor mai duce zeci, chiar sute de ani. Daca eu am bani sa schimb lumea in bine, de ce nu o fac? Ca e vorba si de familia mea la urma urmei. Daca eu distrug lumea, poluez apele si aerul, tai padurile, ard petrolul si contribui la saracirea lumii, care sunt sansele ca familia mea sa traiasca o viata fabuloasa? Ca si ei respira acelasi aer! Daca lumea devine un haos si nu mai ai curaj sa iesi din buncar, ce faci cu banii daca nu o sa mai ai ce sa cumperi cu ei?

Aici e toata jmecheria, ceva nu se leaga. Fie lucrurile stau complet diferit, adica: nu se va termina nici petrolul si nici apa potabila, dezghetarea calotei glaciare este o mare vrajeala, poluarea este o diversiune sa ne faca pe noi sa stam cu frica in san iar ei sa devina atat de bogati incat la un moment dat sa te cumpere cu tot cu tara in care stai. Si sa-ti mai dea si 2 zile sa iesi de pe propietatea lui ca altfel iti zboara creierii. A 2-a probabilitate este ca exista o tehnologie atat de avansata incat toti astia care crapa sunt bagati intr-un aparat jmecher care te readuce la viata si vei trai regeste pe o insula tropicala alaturi de Hitler si Elvis, intr-un corp de 30 de ani care nu imbatraneste, plin de muschi. A 3-a probabilitate sunt extraterestrii. Probabil exista o elita care discuta cu o alta forma de viata responsabila cu Terra si care decide ce se intampla aici. Ca un fel de spectacol tv, noi suntem concurentii iar miliardarii sunt echipa de productie care decide ce se intampla, sa faca extraterestrii audienta. Uunbelievable?  Make your choice and believe it!

Comentarii ( 1 )

  1. Pina la urma Matrix nu e chiar asa de SF.
    Cred ca cea mai mare problema e ca noi, oamenii normali nu vedem toată imaginea în ansamblu’ ei, și chiar dacă am vedea-o poate ne-ar copleșii cu informațiile sau ar putea fi prea greu de înțeles!
    Noi doar ne bălăcim în niște mocirle ieftine și melodrame hilare…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top