De ce are succes unele bloguri

Nu stiu! Dar pot sa-mi dau cu presupusul. Pai ce, e interzis sa ai o opinie?

Apropo, tineti minte ca acu vreo juma de an va spuneam ca sunt in ze list pe locul 37712? Ei bine, acum sunt pe locul 39428! Adica am cazut vreo 2000 de pozitii. Sau altfel spus, 2000 de bloguri au devenit mai citite decat al meu. Intrebarea retorica pe care mi-o pun: cine dracu mai scrie pe blog cand toata lumea da share pe facebook la poze si articole de ziar?! Pina si blogarasii de succes stau pe facebook.

Bag paula’n zelistu lor. Am intrebat-o pe nevasta-mea: „iubirea vietii mele, manca-ti-as curul ala sexy, da-ti-as jos bikinii dintre bucile alea rotunde, zi-mi si mie un blog jmecher. Si mi-a zis de Vulpescu.

Cum adica n-ati auzit de Vulpescu? Nu-l cunosc, cica e/a fost cantaret de hip-hop, poate daca va citi acest articol ma va scoate la o bere sa-mi spuna secretul unui blog de succes pe beat-uri à la Rimaru. Fie vorba intre noi, prefer sa am succes la femei in viata reala decat succes la femei intr-o lume virtuala, nu’s daca ma intelegeti. Asa, deci tipul asta e pe val de ceva vreme. Cine-l citeste? Pai daca ne luam dupa continut, banuiala mea e ca targetul lui sunt secretarele cu studii medii la pauza de cafea, fetele de 14 ani dezamagite in dragoste, divortatele, are un target foarte bine speculat. Barbatii, femeia de servici sau matusa de la tara nu se incadreaza in targetul lui.

Twigg, esti rau. Ce ti-a facut omul? Si mie imi place cum scrie, are un blog foarte misto! Si vezi ca ai scris gresit titlul.

Relax, n-am nimic cu omul si titlul e scris gresit sa inteleaga toata lumea ca nu caut cearta. Incerc doar sa aflu cum de are succes. Adica na, de ce blogul lui e mai citit decat alte bloguri. Nuuuu, nu e vorba blogul meu, eu m-am resemnat. Singurele momente in care am avut trafic la greu a fost cand ma certam anii trecuti cu pizdele, semn ca lumea cauta scandalurile. Eu nu am un target, nu am followersi, sunt un mega necunoscut care, la fel ca Vulpescu, se scarpina la coite, sta lesinat pe canapea, injura la volan etc.

Asa, succesul. Ba, e foarte bizar, daca intrati pe blogul lui o sa vedeti zero comentarii la articole, semn ca toti cei care il citesc o fac via facebook. De aici pot pleca de la ideia ca are un fel de mecanism care il promoveaza sau ceva. Poate ca in spatele lui se afla o firma de marketing! Poate, la fel ca ceilalti tristi care scriu despre „love”, singurul scop al blogului este praduiala de mahmudele din reclame, like-uri si trafic. Pentru ca, my friends, share pe facebook inseamna bani la baiatu’. Altfel pentru ce dracu te mai chinui sa scrii? Vrei sa te cred ca scrii din placere? Ia scoate reclamele..

Muhahaha, sa nu-mi ziceti ca nu stiati. Va gandeati cumva ca si reclamele alea odioase cu unghii de monstru sunt puse pe diverse bloguri doar ca sa umple spatiul gol, nu? Whatever, ca sa n-o mai lungim: de ce unele bloguri are succes? Raspuns: spiritul de turma. Pentru ca, asa cum este si in viata reala, toata lumea merge la Mamaia, cu toate ca e scump ca dracu, desi aceiasi apa si aceiasi plaja e si la.. Tuzla. Pentru ca la Mamaia exista „plaja milionarilor” dar in hoteluri e holera. Pentru ca trebuie sa faci parte dintr-un grup, chiar daca nu-i suporti pe majoritatea. Trebuie sa citesti blogul X pentru ca si ceilalti citesc acelasi blog. Chiar daca sunt altele mult mai misto si mult mai educative. Altfel se uita lumea la tine cand dai share la Vulpescu si Chirila.

Asta cred eu. Omul, la fel ca si altii (vezi printesa cu plozii) se descurca cum poate, chiar daca nu joaca corect. Pe sistem „ma doare’n pula cine imi da share, banu sa iasa”. Toata lumea profita de toata lumea in tara asta, sa-mi bag pl. Cine sunt cei mai vulnerabili oameni? Pensionarii! Pai hai sa le dam reclame cu medicamente atunci. Cine sufera din dragoste? Proastele! Pai hai sa le dam sa citeasca mizerii. Credeti ca ar mai fi avut vreun cititor daca ar fi scris despre tehnologie?

Lumea se va duce la Mamaia chiar daca toate sezlongurile ar fi pline de babe scorojite. De ce? pentru ca e fitza sa mergi acolo. Cam asa e si cu continutul unor bloguri de succes. Vei continua sa-l citesti pe Vulpescu pentru ca, la dracu, e Vuplescu, coite! Cum adica, nu-l citesti pe Chirila? In pula mea, e Chirila, omule! O vei citi pe printesa urbana pentru ca la dracu, e printesa! A zis printesa sa dati like la ceva, toate frustratele fac ce le zice printesa. Lume proasta.

Sa ne intelegem, nu am nimic cu nimeni. Am spus si repet mereu, mi se pare obositor sa scrii chestii care se cer, devine stresant pentru ca e nevoie de mult brainstorming sa mentii un anumit standard. Si mie mi se pare obositor sa ma cert toata ziua pe blog, desi asta mi-ar aduce trafic si bani de-o bere. E o chestiune de timp pina cand lumea va uita de tine ca ai niste zile fara inspiratie. Deja Radu F., Chermeleu si Adam sunt morti de’a binelea, nici dracu nu-i mai citeste. Nu-i panica fetelor, apar mereu altii in locul lor. Dar pina atunci, de dragul subiectului, hai sa ne imaginam ca ma vad fata in fata cu V (ca tot am zis de el). Iata cum cred eu ca va decurge discutia:

V: tu ești mă ăla care ai scris, futu-ți pe mă-ta că te sparg, să moară mama!

Eu: coițe, stai calm, nu e panică. Eram doar curios să aflu cum faci tu de le prostești pe femei să citească mizeriile alea, să-ți trăiască mă-ta. Hai să bem o bere.

V: păi în pula mea, nu e greu: mai stau și eu de vorbă cu pizdele, pun ideile cap la cap și scriu în așa fel încât să înțeleagă toată lumea ceva acolo, și proasta aia de 12 ani care se fute prin boscheți – și baba aia de 50 de ani care visează pulă dar n’are cine s-o fută.

Eu: aham. Bro.. felicitările mele, eu nu pot manca-ți-as să scriu așa, plm, nu-mi iese. Sunt arogant, nesuferit, mă urăsc pizdele..

V: du-te’n pula mea de fraier. Scrie frate și tu de iubire, nu mai da în ele că sunt proaste, că pula mea. Fii mai diplomat, fii sensibil, femeile asta vor, să le dai impresia că încă există iubire, respect, înca pot avea o relație mișto, bagă și tu căcaturi d’astea că ține.

Eu: pai da bro dar nu e corect să le vinzi iluzii, realitatea e oricum altfel..

V: ma dore’n pulă. Hai că am treabă. Mai vorbim..

Eu: te pupă fratili tău!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top