Hai sa va zic ce am patit ieri

Trebuie sa fac o paranteza: acest articol este ca o pilda. Pentru ca desi am 41 de ani, in continuare sunt incredibil de prost bleg naiv guster idiot fraier si ajut pe toata lumea.

Am fost sa-mi fac itp-ul la masina. Desi se terminase inspectia si totul era ok, ala nu putea sa-mi scoata o hartie la imprimanta din cauza ca avea o gioarsa care nu functiona. Baiat de treaba, l-am intrebat de ce nu-si cumpara o alta imprimanta si i-am dat ideia unui imprimante multifunctionale sh, d’alea cu toner de 8000 – 12000 pagini, care se incarca si ieftineanu si sunt si rezistente. Am mai recomandat la cineva acum vreo 2, 3 ani si omul e super multumit, merge brici si acum.

Uau! a exclamat itp-istul megaentuziasmat. Si ma poti ajuta si pe mine? m-a intrebat.

I-am explicat ca sunt magazine care vand asa ceva, faci comanda si ti-o aduc ei, platesti la livrare, ai garantie si perioada de testare de 60 zile. Daca nu-ti place ceva la ea, poti s-o dai inapoi. Mai mult de atat nu am cum sa va ajut.

Si cand sa plec, m-a intors omul din drum: nu poti s-o cumperi tu si sa ne-o si instalezi? Ca noi nu ne pricepem si nici nu stim pe altcineva si nu putem sa ne facem treaba.

Aici am gresit. In loc sa le spun ca i-as fi ajutat dar ma grabesc, am zis sa fac o fapta buna si am acceptat pur si simplu din mila si complet dezinteresat financiar. Mi-au dat bani, am fost si am cumparat imprimanta si cand am ajuns cu ea..surpriza: s-au gandit intre timp ca ei nu vor sh, vor una noua. Pe sistem „de ce sa dau pe o imprimanta sh cat pe una noua”. Degeaba le-am explicat ca toner ieftin, ca garantie, ca 60 de zile testare, ca fiabilitate, ca brand, ca daca e sh si costa cat una noua e clar ca e muuult mai buna, nu a contat absolut nimic. Ei vor imprimanta noua si mi-au pus-o in brate s-o duc inapoi si sa le aduc una noua.

Nu va ganditi ca arata naspa, arata impecabil, exact ca una noua. Dar intre o imprimanta robusta si fiabila – ei prefera una noua, cu toner pentru 1500 de pagini care nu se poate reumple si e scump ca dracu. N-am inteles de de s-au sucit intre timp, probabil au sunat pe cineva. Pentru ca, in romanica, toata lumea cunoaste pe cineva care se pricepe la orice. Doar ca acel cineva, niciodata nu are timp sa te ajute, el da doar sfaturi. De cacat.

Nu are rost sa te pui cu prostii. Am pus imprimanta inapoi in portbagaj, m-am cautat in portofel, le-am dat eu bani de la mine si le-am spus atat: descurcati-va singuri.

Nu-mi pare rau ca mi-am pierdut 2 ore aiurea + benzina. Este important sa-mi aduc uneori aminte ca atunci cand vrei sa ajuti pe cineva din mila, mai bine sa-ti vezi de treaba. Imaginati-va ce insemna sa merg sa duc inapoi imprimanta, cu banii sa merg apoi probabil la emag, sa ma intorc la ei, sa ma chinui s-o instalez, sa caut drivere de xp, sa-mi dau seama ca nu sunt drivere de xp, sa fiu nevoit s-o duc si pe aia inapoi si s-o schimb cu alta si tot asa.

Prieteni, eu sunt prost. Sunt momente cand imi pare rau ca putem sa ajut si nu am facut-o. Se intampla sa trec pe langa oameni sarmani care cer de mancare, la tara sunt copii amarati ca-mi vine sa le cumpar eu dulcuri, pe drum sunt oameni care uneori imi fac semn cu mana sa-i iau cu masina si tot asa. Imi pare rau ca nu-i ajut, as putea sa-i ajut. Iar atunci cand ajut, imi pare rau ca ajut. Unde dracu gresesc?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top