Bucurestiul e adevaratul Silent Hill

Nu stiu daca ati jucat vreun joc din seria S H, mie mi se pare ca are multe in comun cu orasul asta: in ambele o iei razna cu capul. Orice iesire din casa, chit ca te duci la job, la paine sau la o pizza – orice iesire din casa te face cu nervii.

Veneam zilele trecute spre casa, era ora 21.45 seara, eram transpirat, mort de sete si visam la o bere rece. Fara sa-mi dau seama, am cotit repede la lidl doar ca acolo nu au bere rece. Si chiar daca era ora inchiderii, la coada erau pe putin 10 persoane si o singura casa deschisa, deci aveam de stat. Am iesit repede si m-am dus vizavi, la mega-ul non stop. Era ora 9.55 cand am intrat in mega si am fost la un pas de infarct: acolo nu erau cozi, acolo era miting. Era o masa imensa de oameni, toti cu cosurile pline, asteptau calmi la cele 2 case deschise. Am iesit si de acolo si m-am oprit la nonstop-ul de la coltul strazii unde am dat pe o bere 5,40 lei, in conditiile in care berea respectiva e 3 lei peste tot. Asta e pretul la nonstop. Si toata nebunia asta pentru o blestemata de bere, fute-m-as in mortii lui de oras. Nu am vrut decat o bere rece, de ce a trebuit sa alerg disperat juma de ora pentru asta?

Ieri m-am dus cu nevasta-mea in Cora sa-si cumpere niste chestii. Am mers pe zi, la ora 11, tocmai pentru a fi siguri ca nu e aglomeratie si trecem lejer de casele de marcat. Bai coaie, am ales o casa unde era o singura persoana (la toate celelalte erau minim 3 carucioare pline, la ora 12 ziua!) dar am facut o mare greseala. Nu era orice persoana, era cea mai plictisita pensionara din lume, genul ala de om care se gandeste dimineata „Doamne, oare ce sa fac sa-mi treaca ziua mai usor?” si Dzeu ii raspunde: „mergi in Cora si cumpara toate cacaturile din lume!” Si exact asta a facut. A pus femeia aia 40 de mii de cacaturi pe banda aia, in cel mai slow motion mod care mi-a fost dat sa-l vad. Si pentru ca universul comploteaza pina la capat, a nimerit si la vanzatoarea cea mai lenta din lume. M-am uitat in telefon de m-am plictisit, am vb cu nevasta-mea de ne-am plictisit, m-am uitat la cele 2 specii de m-am plictisit. Am indraznit sa le spun sa se miste putin mai repede si pensionara m-a facut nesimtit. Pai in cazul asta, nu trebuia sa-i dau un spit in cur, s-o bag in carucior si sa-i dau drumul prin magazin? Futu-ti pe ma-ta de zdreanta de baba, tie ti se pare normal sa-i sfidezi pe toti ceilalti de la coada? Poate oamenii aia au copii pe care trebuie sa-i ia de la scoala, poate au intarziat la munca, poate au si alte lucruri de facut, nu poti avea nesimtirea sa incurci pe toata lumea si tot tu sa-i faci nesimtiti pe cei care muncesc sa-ti dea tie pensie. Futu-ti pe ma-ta, tu esti fa nesimtita.

La mega v-am mai zis, n-ai cum sa iesi altfel decat pachet de nervi. Fie Dzeu mi-o coace de fiecare data, fie e altceva, nu stiu. Dar mereu se intampla ca persoana din fata mea sa uite ca vrea si tigari, asta dupa ce a platit si a luat si bonul si punguta. Coaie, de fiecare data! D’aia va zic de Silent Hill, efectiv te face cu capul. Si n-ar fi o problema un pachet de tigari, nimeni care merge la mega nu cumpara DOAR un pachet de tigari, cumpara minim 10. Si n-o sa va vina sa credeti dar NICIODATA nu exista 10 pachete de tigari, trebuie ca vanzatoarea sa caute in tot magazinul. Pai si va intreb, eu de ce trebuie sa suport coaie toate astea? Cum ar fi sa ma asez si eu la coada si cand imi vine randul sa-i spun vanzatoarei: ah, am uitat sa cumpar ceva, vin imediat. Si ma duc sa ma plimb prin magazin vreo 10 minute, doar asa, de-al dracu. Sa enervez si eu pe altii care culmea, nu mi-au facut nimic. Pentru ca nesimtirea a depasit cotele maxime. Ce-ar fi sa fiu si eu nesimtit?

Nu e vorba doar de magazine, nervi iti faci si cand comanzi o pizza. Pentru ca stii ce gust trebuie sa aibe si uite ca nu mai are. Nervi iti faci si la peco, unde trebuie sa astepti ca este un singur casier care are de obicei treaba oriunde si cu oricine dar nu cu tine care vrei sa-i platesti. Nervi iti faci si cand mergi cu masina pentru ca avem cel mai infect trafic din europa, pentru ca nimeni nu mai semnalizeaza, nimeni nu te lasa sa iesi dintre stradute si mereu gasesti alta masina in locul tau de parcare.

Eu recunosc, nu mai sunt sanatos la cap. Am fost la un moment dat dar nu mai sunt. Ba, si ce tip misto eram la un moment dat! Aveam succes la femei, aveam plete, jucam fotbal si nu ma enervam niciodata. Ce mi-ai facut bucurestiule, futu-ti mortii ma-tii..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top