Amprenta ecologica

Am mesterit un quiz nou, unul ceva mai serios. Chiar nu e la misto, m-am documentat inainte si rezultatele sunt aproximativ aceleasi comparativ cu alte site-uri de profil. Daca ceea ce spun ei e pe bune – si la mine e pe bune. Daca ei mint – si eu va mint.

Testul se rezuma in principiu la modul nostru de viata, din ce in ce mai pretentios si urmarile directe sau indirecte. Daca eu mananc mere din import, un camion va merge mii de kilometri sa-mi aduca mie acel mar, adica consuma sute sau chiar mii de litri de motorina. Daca mai putem la socoteala oamenii care vin cu masinile personale sa culeaga merele, mai punem muncitorii din fabrica care le impacheteaza, consumul de curent din fabrica etc, ne dam seama ca pentru marul ala s-au aruncat in aer zeci sau chiar sute de tone de CO2. Despre asta e vorba. Si daca calculam cat se consuma in fiecare zi pentru fiecare dintre cei 7,5 miliarde de oameni in viata, probabil ca ne ia ameteala. Ca fapt divers, de la inceputul anului 2017 si pina azi, 18 noiembrie 2017, s-au aruncat in aer, tineti-va bine, aproximativ 35 de miliarde de tone de CO2. Si inca nu s-a terminat anul.

Este imposibil sa schimbi ceva dar poti tine sub control ceva. Incep sa inteleg de ce continente intregi (africa) si zone uriase din asia si america de sud sunt tinute la nivel sa saracie, intentionat. Pentru ca daca toti am avea acelasi stil de viata ca al americanilor, probabil ca ne-ar trebui vreo 5 planete identice ca sa putem supravietui.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top