Vreti sa stiti cum ar fi fost Romania cu Regele Mihai?

Ati nimerit unde trebuie. Batranul si inteleptul Twigg stie tot. Mai trebuie doar sa ma infasor intr-un cearceaf, sa-mi las barba sa creasca si sa ma mut cu totul undeva departe de voi toti. Si sa nu va temeti de adevar caci nimic nu este acoperit care sa nu iasa la iveala si nimic ascuns care sa nu ajunga cunoscut (Twigg 08.07 am). Atat e ceasul acum. Eh, dar pina atunci o sa mai scriu pe blog.

Despre ce vorbeam? A da, sunteti curiosi cum ar fi fost Romania cu regele. Sunteti pregatiti?

Ei bine, nu erau mari diferente fata de acum. Poate eram un pic mai bine dar nu cu mult. Dragi crestini, regele nu poate sa ne schimbe caracterul. Hadeti sa nu mai dam vina pe PSDR, FSN, PNT etc ca de la ei ar fi plecat totul. Oamenii astia nu au aparut din neant, ei s-au adunat de aici, dintre noi. Aduceti-va aminte ca inainte de 89, multi dintre primii politicieni/senatori/deputati erau fosti muncitori, lacatusi, ospatari, oameni simpli care satui de comunism au vrut sa schimbe ceva. Doar ca atunci cand au avut ocazia, s-au lacomit si au uitat de tara.

Ce sanse ar fi avut Mihai? Aproape zero, nu poti conduce o tara de unul singur. Sau poti dar daca e o continuitate, daca asa e de cand lumea. Altfel ar fi fost mancat de viu. Uitati-va la familia lui si veti intelege ce i-ar fi facut strainii.

Tineti minte ce se striga cand venea vorba de rege la inceputul anilor ’90? Ca vrea sa ne vinda tara! Aveam 14 ani, imi aduc aminte perfect. TV, ziare, radio, toti urlau ca e omul strainilor iar noi nu ne vindem tara. Am auzit chestia asta de miliarde de ori. Il tineti minte pe Ion Campeanu de la PNL? Se spunea ca e un mega proxenet care vrea sa ne vanda mamele, surorile si iubitele la straini. The point is: nu te poti pune cu o tara de prosti, te vor aduce la nivelul lor si te vor bate cu experienta.

Dar sa ne intoarcem 2 minute la momentul abdicarii. Vine Petru Groza si-i spune: abdica sau iti omor 1000 de tineri din inchisori. Iar el semneaza. Unii vor spune ca a procedat corect, altii ca era loc de manevra. Dracu stie exact ce a fost atunci in acel birou. Eu nu-l condamn, daca imi pune unu pistolul la tampla si-mi spune sa i-o sug acolo pe loc, s-ar putea sa i-o sug. Saaaau sa negociez cu el sa-i fac doar o laba. You get the point. Incerc sa spun ca probabil nu a avut calitati de negociator. Si indiferent daca a gresit sau nu, totul a plecat de la Churchill care a semnat cu rusii pe sestache. Probabil ca d’aia ne si tolereaza strainii, stiu ca ne-au aruncat cu buna stiinta 50 de ani in comunism.

Ziceam ceva de caracterul nostru. Sincer acum, o tara nici nu are nevoie sa fie condusa de cineva anume daca cetatenii sunt cinstiti, educati si civilizati. Daca ai si o constitutie beton, fara privilegii pentru aia sau ceilalti, in 20 de ani suntem exact ca Suedia. Omul sfinteste locul. Dar noua ne place circul, suntem puturosi (peste 6,5 milioane de asistati social), hoti (vezi fabricile din toata tara care au distruse si apoi furate) si corupti. Pe oricine pui intr-o pozitie de conducere, dupa 2 zile se pisa pe tine si fura tot ce se poate fura. Ce sa faca un singur om cu toti astia? just.. think about it..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top