Romania este un experiment

Toata lumea cu care interactionez sufera cu nervii, mai mult sau mai putin vizibil.

Toata lumea cu care discut orice subiect, ajunge inevitabil sa-mi spuna ca nu are bani.

Am zis-o de sute de ori pe blog, suntem cobai umani intr-un experiement sinistru si macabru, ce are ca scop aparent, distrugerea omenirii, incet dar sigur.

Spunea Tolo ca la sfarsitul lui 2016 (adica acum 1 an si ceva), in Romania se difuzau la TV peste 23 de ore de reclame la medicamente. Gresesc daca cred ca acum, la inceput de 2018 am sarit lejer de 30 de ore? Practic nu mai exista altfel de reclame. Si totusi, de ce?

E simplu: pleci dimineata la servici si stai blocat cu orele in trafic, in tramavai sau metrou. Ajungi la munca unde un putoi, sef peste tine, iti face ziua de cacat cu basini si termene limita. Mananci prost, nu bei suficienta apa, fumezi si bagi in tine mizerii d’alea de cafele la pahar de plastic sa ramai concentrat. Seara pleci acasa, din nou trafic si nervi. Omeneste vorbind, este imposibil s-o duci mult in ritmul asta. Dar odata ajuns acasa, deschizi TV-ul si descoperi un medicament minune pe care probabil o sa-l cumperi. Te duci la hipermarchet unde are si farmacie si cumperi si niste mezeluri, fructe si legume ca deh, cine dracu mai are timp si chef sa gateasca. Mezeluri adica otravuri. Fructe si legume adica pesticide.

Sa fim intelesi: bani de autostrazi exista. Solutii pentru trafic mai decent exista. Sa mananci mai sanatos se poate. Doar ca ei, cei din varf, ei nu vor ca tu sa apuci pensia. Ei te vor viu cat timp poti sa muncesti si iti ofera si stimulente. Un job intr-un birou cu laptop, magazine cu de toate, sansa sa-ti cumperi o masina. Dar toate asta au un pret nejustificat de mare, te vor costa viata.

Va uitati macar ocazional la TV. Ati vazut vreodata alti invitati in afara de cei pe care ii vedem zi de zi? Nu. Nici eu, nici tu nu vom fi sunati de vreo televiziune sa ne invite la o emisiune sa vorbim despre chestii pentru ca pot pierde controlul. Apropo, exista cineva care sa tina minte ce s-a discutat pe data de.. nu stiu, sa zicem 23 octombrie 2017 la rtv sau antena? Exact, nimeni. Sunt emisiuni fabricate si controlate in care nu se spune de fapt nimic. Scopul este sa-ti distraga atentia de la lucrurile care conteaza cu adevarat, care sa-ti faca viata mai frumoasa. Se vorbeste doar de nenorociri, catastrofe, breaking news-uri de cacat si omoruri, dandu-ti senzatia ca esti un fericit, uite altii ce patesc. Multumeste-te cu ce ai. Aoleu, te-ai imbolnavit de cancer? Bad luck..

Tineti minte stirile de la ora 5? Alea cu toporu’n creier. Au fost un experiement, a recunoscut chiar Sarbu. Au avut mega audienta, semn ca lumea se uita la asa ceva cu mare placere, fericiti si multumindu-i lui Dzeu ca nu sunt ei in locul sarmanilor alora. Nu cred ca exista vreo religie mai ipocrita decat cea ortodoxa. Dar despre asta in articolul urmator.

Comentarii ( 4 )

  1. Exact ce am zis și ieri: Pîine și circ!

    Asta au conceput romanii acum 2000 de ani pentru a tine populația în frîu. Cei care aveau puterea, au realizat ca pulimea nu este foarte interesata de intriga și interesele politice, dar în schimb vor sa nu fie înfometați și sa se poată relaxa după munca. Atît, doar atît! În timp acest concept a fost aplicat, modificat și adaptat în funcție de evoluția și necesitatea momentului.
    –––––––––––––––––-
    Între timp omenirea a realizat ca se poate deștepta singura, citind, studiind, dar…puterea lumii nu este de acord cu acest concept. Am tot observat ca în ultimii 20, poate 30 de ani sistemul public de învățămînt din întreaga lume se duce plulii de suflet! Școlile bune care rămîn sînt exorbitant de scumpe, doar elita permițîndu-și! Pe de alta parte se dau exemple foarte proaste și rău intenționate cum ar fi: fotbaliști talentați, fără educație care fac o avere, tute care dau din buci și leagă doo silabe într-o piesa super-remixata, prosti pe iutub care fac bani din prostia altora. Înțelegi? Se promovează prostia ca fiind mai rentabila decît educația! Dar…joburile din punctele cheie sînt obținute de elita mondiala doar pentru ca ei și-au permis sa obțină o diploma/patalama, indiferent dacă ei sînt foarte prosti! Totuși odată ajunși acolo sus, sistemul ii ajuta sa se îndrepte.
    –––––––––––––––––-
    Am mai auzit varianta ca sîntem buni doar atîta timp cit producem, nu ca și pensionari. Un concept plauzibil, dar foarte rece! Sîntem alimentați non-stop cu mîncare modificata genetic, munca planificata pînă la epuizare, stresul fals indus ca toți ar trebuii sa cumpăram nu știu ce mașini, case sau vacante, medicamente/energizante care fac foarte mult rău…și lista e lunga.
    Toate asta ma fac sa cred ca trăim într-un fel de Matrix real! Tot ce trebuie sa faci este sa te deconectezi de la sistem!
    +
    Da-l în morții lui de FB, de televizor, de job, de mașină. Nu trebuie sa bagi 16 ore pe zi la birou, fa altceva. Nu trebuie să-ți iei Mercedes, merge și cu metroul. Nu-ți trebuie vila, cu rate interminabile. Seara, lasă TV și netu’, ieși la o plimbare în parc. Citește o carte-doua. Ia și gătește ceva, fa o salata, lasă mezelu și semipreparatele.
    –––––––––––––––––-
    PLM

  2. În alta ordine de idei, m-i se pare exagerat modul în care tot apar de-secretizări oficiale, documentare pe canale media foarte reputate și marturii ale unor oficiali despre fenomenul OZN/Extratereștrii. S-ar putea sa ne pregătească pentru o întîlnire cu potențiali nepămînteni. Altfel nu-mi explic. Presupun ca fără o pregătire în prealabil nu cred ca omenirea ar putea face fata unei astfel de întîlniri.
    Părerea mea.

  3. Uska, Agenda21 exista, suntem prea multi. Nu are rost un razboi care sa distruga ce a mai ramas. Oamenii nu mai fac copii iar din cei care fac, unul se naste cu probleme de santate. Usor usor, in 50 de ani probabil, vor ramane doar ei, jmecherii. Doar nu-ti imaginezi ca Tom Cruise de exemplu cumpara mancare de la Wallmart si seara se uita la tv 🙂

  4. Asta cred și io, ca nu va mai fi război în sensu știut de omenire. Acum se duc lupte economice, inginerii genetice și medicale, cultura productivității, stresul, manipularea. Cam astea sînt armele folosite în acest război.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top