De ce nu e bine sa mai fii IT-ist in ziua de azi

Primesc un telefon zilele trecute de la un vechi amic: fratioare, ajuta-ma si pe mine sa-mi cumpar niste laptop-uri, am niste manageri noi si sa nu ma fac de ras. I-am explicat, asa cum fac cu toata lumea, sa sune la magazin, sa spuna ce vrea, sa dea comanda si sa-si rezolve problemele, eu am iesit la pensie demult. Dar n-ai cu cine sa te intelegi, pina nu cedezi ei nu se lasa, pe sistem: alege tu ca tu te pricepi. plm..

Am dat eu comanda de 4 laptop-uri cu win si office gratuit 1 an de zile, super oferta, zic. La 2 zile ma suna unul dintre angajati: Am inteles ca tu ai cumparat laptopurile astea..

Mama, deci cand l-am auzit cum a inceput mi-am dat seama ca urmeaza sa ma enervez. Da, spune te rog, ce problema ai, zic eu politicos, na, de impresie. Si incepe:

–  Sa-mi bag pula’n el de laptop ca nu gasesc butonul de my computer, vino si fa-l sa imi apara pe ecran

Fratioare, calm down. Nu mai exista win7, trebuie sa te obisnuiesti cu asta. Butoneaza-l si tu putin ca ii dai de cap, zic.

El:  Ca nu ma descurc, ca nu pot sa lucrez, ca fa-i ceva, ca plm.

Ok. imi fac drum pe la ei pe la firma, le setez eu pe acolo 2 cacaturi, le activez si office-ul, le bag si thunderbird pt mailuri, zic ca gata, am scapat de ei. Si sa-mi fie invatatura de minte ca nu ma mai bag niciodata. Ma suna din nou a 2-a zi altul:

–  Am inteles ca tu ai cumparat laptopurile astea..

Mama, deci m-a luat de la ficati direct. Da, zi-mi ce problema mai e de data asta, intreb eu.

El: auzi, nu poti sa-mi bagi si mie outlook? ca nu-mi place mozilla asta. Eu vreau outlook! Vino si baga-mi outlook!

Manca-v-as, exact ca un copil d’ala cretin care vrea jucaria pizdii. Avea rost sa ma pun cu romanu? Ok, intra remote si seteaza-i outlook. La ca re el: eh, altceva!

Doamne, am crezut ca nu e adevarat cu cine am de-a face. Cand credeam ca gata, am scapat de ei, ma suna altul:

–  Am inteles ca tu ai cumparat laptopurile astea..

Deci a fost maxim. Incapabil sa mai reactionez in vreun fel, l-am intrebat ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Da, spune te rog, cu ce te pot ajuta?

El: sa-mi bag pula in el de office! am lucrat o ora la un document si nu s-a salvat! vino si repara-l, fa-i ceva!

Bai frate, am inceput sa-mi fac griji, poate dracu n-am activat cum trebuie licenta si cine stie. Intru remote si la asta, cu el pe telefon si il rog sa-mi arate in timp real ce face/cum face de nu se salveaza. Bineinteles ca el salva sub forma de sablon, nu document.

Vorbim de manageri coaie..

Comentarii ( 4 )

  1. Uite o teorie:
    Firmele/corporațiile/multinaționalele angajează diferiți dobitoci pe post de manageri din doo motive. Un manager calificat, bun te costa foarte multi bani, asta înseamnă diminuarea profitului plus șanse ca manageru’ sa se mute la concurenta! Un prostovan pe de alta parte, o sa fie foarte fericit ca el cîștigă cu 3.5 lei mai mult decît un angajat normal, doar numele funcției stimulînd un orgasm intelectual capabil sa lucreze cite 12 ore pe zi fără discuții! Evident ca un astfel de bou nu va pleca la concurenta, iar profitul firmei…
    Acest comentariu se bazează pe ce am văzut la viata mea.
    🙂

  2. Bai Uska, n-am pretentia ca toti sa stie sa lucreze cu un PC. Dar una e sa vii sa-mi zici: „bai, te rog eu, imi explici si mie cum fac asta sau aia?” si alta e „ba, fa-mi aia! acum!”
    Daca ajungi manager printr-o conjunctura, nu trebuie sa fii si muist, zic..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top