Si… te mai intorci, boss?

Ma intreaba lumea: te mai intorci boss?

Sanchi, nu ma intreaba nimeni, ziceam si eu asa. Ma asteptam sa fiu asaltat sunat de frati si surori, sa ma intrebe una-alta da’ nimic fratioare! Am fost deja uitat? Ce bine!

De fapt cred ca li se intampla tuturor care pleaca din tara, chiar si pentru o vreme, sa fie complet ignorati de cei ramasi. Pe sistem ca „te-ai ajuns daca ai plecat de 2 zile” si decat sa faci tu pe jmecherul plin de bani – mai bine iti trag ei clapa primii.

Zic si eu. Ma stiti, caut explicatii la orice chestie. Sar de la una la alta sa nu uit: ba, majoritatea chiar se chinuie si aici e un paradox, nu vad rostul sa muncesti 12-16 ore/zi daca oricum iti ajung banii sa traiesti super decent daca ai munci doar 8 ore. Stati ca nici eu n-am inteles ce am vrut sa zic, era youtube-u pornit si o melodie cretina mi-a distras atentia: incerc sa va spun ca daca muncesti 8 ore/zi si castigi cat sa traiesti decent, de ce te chinui cu cate 2 job-uri sa te lesine de tot?

Asta nu prea o inteleg. Ca plm, sanatatea nu o mai cumperi cu toti banii tai. E chiar atat de important sa castigi mai mult decat iti trebuie?

Se pare ca da! Pentru ca, atunci cand vii in tara chiar si pentru o scurta perioada de timp, trebuie sa arati ca ai, coite. Si de aici e simplu sa intelegi de ce s-a creat acest spatiu gol intre unii si altii. Noi romanii am fost mereu in spirit de competitie iar chestia asta incepe inca din scoala care e la acelasi nivel ca acum 100 de ani, adica nu s-a schimbat nimic.

Nu stiu daca v-am mai spus dar eu am plecat din cauza poluarii. Si a altor 1001 de motive dar poluarea e cam printre primele motive. Pai si sunt cretin sa muncesc pina cad jos? Care-i afacerea?

Nu stiu daca ma mai intorc, as vrea sa nu ma mai intorc. Sau sa ma intorc? Sa fac aici multi bani si cu ultimile puteri, batran si bolnav, imi cumpar teren undeva la tara sa-mi ridic o vila cu 25 de camere si 3 etaje, in cel mai fericit caz la rosu, ca de unde atatia bani.

Oare vreau sa fiu romanu’ tipic? Doamne fereste..

Bai, sa va zic o faza tare. Ma apuca zilele trecute sa fac pe spiritualul si sa spun un fel de poveste despre mine, ceva la modul „am muncit 15 ani sa-mi fac o casa frumoasa, sa am o masina frumoasa” etc si acum am lasat totul in urma s-o iau de la capat. Fratioareeeee, bine dracu ca nu s-a trezit niciunul sa ma intrebe: ‘da ce masina ai in tara? si eu sa fi avut un moment de sinceritate. Stiti cat costa aici masina pe care o am acasa? 300 de lire! Lesinau aia de ras, sa mor..

Comentarii ( 4 )

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top