Nu mai zice nimeni nimic?

Praduitorilor, nu mai ziceti nimic? Uh, iertati-mi exprimarea, m-am obisnuit cu baetii de p’aici, plm. So, ce mai ziceti, ce mai faceti? Aveti zile cu soare?

Eu ma pregatesc de intoarcere. M-am gandit foarte bine si cred ca am luat cea mai buna decizie. Important e sa ai incredere in tine si in instinct, indiferent ce zice lumea.

Mi-am pus la laptop un wallpaper cu soare, o plaja si niste bikini. Pai ce vreti sa fac, sa ma uit pe geam cum ploua/ninge? Asta vad de 2 saptmanai incoace, nu mai rezist. Cred ca asta e explicatia de ce vad priviri reci si oameni apatici, lipsa soarelui te face trist. Puneti un nigerian sarac langa un scotian si o sa vedeti ca unul e depresiv si betiv – celalalt rade si danseaza. Ghici care..

Era sa uit! Am mai reusit o performanta, am castigat detasat titlul de: „cel mai prost roman din toata Scotia”. Pai si normal coite, fratii mei romani sunt asa cum v-am mai zis, putred de bogati, dracu stie ce invart. Eu na, bucurestean cinstit, naiv, credul si optimist. Complet gresit.

–  Dar Twigg, n-am mai auzit pe nimeni sa se planga asa cum te plangi tu!

My friend, fiecare cu norocul lui. Unii sunt dispusi la multe sacrificii, eu nu. Am mers pe incredere dar macar am invatat ceva. Data viitoare voi stii exact ce si cum se procedeaza. Trebuie sa fii zdreanta si sa nu-ti pese de nimeni decat de tine. S-ar putea sa-mi iasa, s-ar putea sa nu-mi iasa. Am intalnit un grup de baieti de prin Ialomita, muncitori. Aratau obositi, cu ochii rosii, neingrijiti si undeva in privirea lor se citea o tristete, n-ai cum sa nu-ti dai seama de asta. Nu aveau acea sclipire si e de inteles, nu e usoara munca pe santier. Unii pot – unii nu pot. Dar parca nici sa-mi distrug sanatatea, in frig si vant, nu mi se pare o idee de luat in calcul.

In fine, mortii cu mortii si vii cu vii. Am vazut 2 bulangii lingandu-se in plina strada. N-am o problema cu ei dar ma gandeam cum ar fi trebuit sa-i raspund lui fii-mea daca eram cu ea. Ce fac baietii aia? Sunt beti si au crezut ca se saruta cu fete. Ce dreacu sa-i zic, ca aici fetele se iubesc intre ele si baietii se iubesc intre ei? Ar fi zapacit-o de tot. O daa, chiar asa e. De la bautura li se trage, se imbata atat de rau incat au experiente homosexuale intre ei, chiar daca sunt colegi de scoala sau munca.

Dar cel mai dramatic mi se pare sa vezi fete tinere si drogate, cum stau semidezbracate in fata vreunui magazin cersind cu un pahar gol in mana. Stau intine pe jos sau in fund, pe betonul rece ca gheata, imbracate sumar, cu priviri pierdute, este sfasietor cand stii ca si tu ai copii. Chiar daca reuseste cumva sa se lase de droguri, nu cred ca statul cu orele pe betonul inghetat te mai face bine vreodata.

occident coite..

Comentarii ( 1 )

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top