Bine punctat!

Luata de pe net (in footer sursa). In caz ca se intampla sa se inchida respectiva pagina – s-o avem aici, la pastrare:

„Dacă Isus era într-adevar Dumnezeu, ar fi cunoscut viitorul. Ar fi știut cum vor fi interpretate cuvintele sale. Ar fi știut câte crime, câte orori, câte infamii se vor comite în numele său. El ar fi știut și văzut cum flăcările demenței fanatice, flăcările persecuției se vor sui avide peste trupurile nevinovate ale milioanelor de martiri de pe altarul nebuniei numite Creștinism. El ar fi știut că mii și mii de bărbați și femei vor zace în pușcăriile Bisericii, în tenebrele superstitiei bolnave, la limita umană a îndurării. El ar fi știut că biserica sa va inventa și folosi instrumente inimaginabile de tortură. Că fidelii săi vor recurge la bâte și roți, la lanțuri și fierăstraie. Ar fi văzut orizontul iluminat de flăcările războaielor religioase. Ar fi știut ce fel de credo-uri vor apare că ciupercile otrăvite după ploaie, din fiece text despre el. Ar fi văzut sectele ingnorante angajându-se în războaie între ele. Ar fi văzut milioanele de oameni construind la ordinele preoților închisori pentru semenii lor. Ar fi văzut miile de eșafoade îmbibate de sângele celor mai buni și mai curajoși. Ar fi auzit urletele, ar fi văzut fetele albite de agonie. Ar fi auzit răcnetele și gemetele martirilor adevărați. Ar fi știut că se vor scrie comentarii pe marginea spuselor sale cu spada pentru a fi citite la lumina rugurilor…. Ar fi văzut interpolările, minciunile, adausurile, falsificările pe care ipocriții le vor scrie și le vor zice. Ar fi văzut toate războaiele care se vor duce în numele sau, ar fi știut că pe deasupra câmpurilor de morți, închisorilor, esafoadelor și execuțiilor, timp de o mie de ani va flutură steagul îmbibat de sânge al crucii.
Ar fi știut că ipocrizia va fi sanctificată, beatificată și încoronată. Că credulitatea va dirija lumea. Ar fi știut că libertatea va dispărea pentru o mie de ani de pe Terra. El ar fi știut că papii și regii vor reduce la sclavie sufletele și trupurile oamenilor. Ar fi știut că aceștia vor persecută și distruge inventatorii și descoperitorii, gânditorii și filosofii. Ar fi știut că biserica sa va stinge sfânta lumina a rațiunii și va lasă lumea fără o stea.
Ar fi văzut discipolii săi stingand ochii oamenilor, jupuidu-i de vii, tăindu-le limbile, căutându-le toți nervii durerii….
Și cu toate astea, el stă acolo mort, cu buze strânse și nu zice nimic.
De ce n-a vorbit? De ce n-a zis el discipolilor săi și întregii lumii: „Nu trebuie să ardeți, să închideți și să torturați în numele meu. Nu trebuie să va persecutați aproapele.”
De ce n-a zis în mod clar: „Sunt fiul lui Dumnezeu.” sau „Sunt Dumnezeu.” De ce nu a explicat el Trinitatea, și a lăsat atâta controversă și venin? De ce n-a zis el ce fel de botez i-ar plăcea să se întâmple pe Terra? De ce n-a scris el o Evanghelie sau o carte în care să-și afirme principiile? De ce n-a frânt el lanțurile sclaviei? De ce n-a zis el dacă Vechiul Testament este sau nu cuvântul inspirat al lui Dumnezeu? De ce n-a scris el însuși Noul Testament? De ce a dat el cuvintele sale spre a fi spuse și păstrate de către ignoranța abjectă, ipocriziei și hazardului? De ce n-a zis el ceva pozitiv și clarificator despre Lumea Cealaltă? De ce n-a schimbat el speranța vagă într-un paradis într-o voioasă cunoaștere a lumii celeilalte? De ce nu ne-a zis el nimic despre drepturile omului, de libertatea mâinilor și spiritului? De ce s-a dus el, mut, spre moarte, abandonând lumea în mâna mizeriei și îndoielii?”

superb!

Sursa

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top