Mama a zis ca merge la referendum ca asa i-a zis parintele

Ce mai e de spus manca-v-as?

Ce sanse sunt sa evoluam, sa iesim din epoca de piatra?

N-avem, pina nu mor toti astia nascuti in perioada Mihai 1, trecand prin Petru Groza si terminand cu Gheorghiu Dej, nu se va schimba nimic. Este resemnarea cu care trebuie sa ne impacam, sa traim si sa reusim cumva sa nu ajungem la balamuc inaintea lor.

Pe de-o parte, imi imaginez o tara fara bosorogi. Fara posturi TV care vorbesc doar de pensii, fara mumii care conduc totul si care imi spun ce sa fac, cum sa votez, cu cine sa ma fut. Sa fie si oameni trecuti de 60 de ani dar sa fie toti openminds. Fara clase politice, fara penali, fara interdictii dar mai ales fara biserica. Ar fi cea mai misto tara din lume.

E simplu: toata lumea munceste, toata lumea are bani, toata lumea e libera sa vorbeasca deschis cu toata lumea. O lume in care sa nu ne fie frica de necunoscut. Sa ne dorim sa evoluam, sa investim in stiinta, in educatie, in copii. Sa nu existe crestini, catolici sau alte religii care sa se acuze reciproc ca vor arde in iad ci sa vorbeasca intre ei lucruri cu adevarat interesante.

Maica-mea nu ma ajuta cu nimic. La fel taica-miu. Sunt 2 persoane care traiesc doar pentru ziua de pensie iar restul 29 de zile nu produc nimic util, doar consuma. Stiu, vorbesc de parintii mei dar asta e adevarul. Nu i-am auzit niciodata sa se ofere sa ma ajute cu ceva. Pe ei nu-i intereseaza daca are cine s-o ia pe fii-mea de la scoala, ei au treaba. Au pe dracu.

–  Vai Twigg, dar cum cum poti sa vorbesti asa de parintii tai? Cand nu vor mai fi o sa plangi dupa ei.

Incerc sa fiu obiectiv, nu subiectiv. Nu stiu daca o sa plang. Dar mai ales, nu mai sunt atat de sigur ca nu mor eu inaintea lor. Nu stiu in ce masura copiii erau doriti pe vremea aia. Nu cred ca tata m-a vrut, s-a intamplat. Spun asta pentru ca niciodata nu l-am simtit aproape de mine. Nu am simtit iubirea aia pe care o simt eu cand o strang in brate pe fii-mea. Iar acum cand avem sansa de a fi uniti, de a ne apropia mai mult – acum simt o si mai mare distanta intre noi. Vad niste oameni complexati, egoisti si fixati pe lucruri care nu conteaza decat pentru ei. Si care daca pot sa puna piedici – o fac fara sa le pese de viitor.

Modul de gandire intre generatii este atat de mare incat pare ca suntem din lumi diferite. Toti au impresia ca le stiu pe toate, ca doar ei au dreptate, ca lucurile sunt bine asa cum le vad ei. De unde dracu certitudinea asta daca te uiti doar la Antena3 si RTV?

As vrea sa vad o schimbare. As vrea ca oamenii sa gandeasca liber. Imi spunea maica-mea la telefon ca nu vrea sa ajungem ca in occident, Mihai sa se casatoreasca cu Vasile si Geta cu Marioara. Exact, de asta se teme o femeie trecuta de 60 de ani care nu a fost nici macar in Bulgaria. Dar stie ce e naspa.

Nu mai e nimic de zis, sper sa avem zile sa apucam vremurile cand incepe sa iasa soarele si pe aici. Daca va iesi vreodata..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top