Am si eu o curiozitate

E valabila pentru cei care (inca) locuiti prin Bucuresti.

Bai fratele meu, tre sa recunoastem ca Bucu sta super bine la mancare, sa nu ne cacam pe noi. Sunt sute de restaurante, sute de pizzerii, mii de locuri gen fast food unde poti manca aproape orice, mall-uri, magazine garla, mancare cacalau peste tot. Corect? Ei bine, cum va explicati ca desi pute de mancare la tot pasul, romanu mananca tot la MC Donalds? Ba mai mult, sta la coada! Pe bune, aveti vreo explicatie?

Hai sa fim realisti: mancarea de la mec e horror. Am luat acum 2 luni ca nu aveam de ales, o mizerie d’aia de snitel sau cum dracu le zile la ofertele alea speciale. N-am putut sa-l mananc, atat de naspa era. Si scump! Pai cu 13 lei sau cat dracu am dat pe el, imi luam o saorma si eram mai castigat. Zilele trecute, tot din cauza ca nu aveam de ales, am mers la drive cu fii-mea sa-i iau niste bucatele de pui. I-am zis clar tipei: dati-mi va rog bucatele de pui. Stiti ce mi-a zis? Cica „nu avem asa ceva”. Sigur aveti, nuggets sau cum le ziceti voi..

Ea: cartofi? suc? o placinta?

Eu: doamna, v-am spus clar, nuggets si atat, nu ma intereseaza nimic altceva.

Ea: 10 (parca) la prima fereastra

Ajung acolo si ma intreaba: Ce jucarie? De fetita sau de baiat?

Eu: nu m-ati inteles, vreau doar nuggets de pui si nimic altceva, nu suc, nu cartofi, nimic!

Ea: 14 lei va rog

Eu: pai adineaori ati spus 10!

Ea: pai da, dar daca le luati separat va costa mai mult!

Am innebunit in momentul ala. I-am zis ca renunt la comanda si o sa intru sa comand inauntru.

Si am intrat. Am stat la coada – desi nu era coada, vreo 10 minute pe putin. Erau 2 tipe la casa din fata mea, un client la o alta casa si inca unul la o a 3-a casa. Fiecare din cei 3 clienti comandau pentru 30 de persoane, asa mi-a dat impresia. Il auzeam pe sepcalie ala „aveti aici senvisurile, vin acum si sucurile… aici aveti cartofii.. vine acum si placinta..”

Eram deja vanat la fata. Era sa-mi vars nervii pe copil dar ce vina are el? Intr-un final am ajuns la tejghea si l-am luat usor: prietene, da-mi te rog niste bucatele de pui – nuggets, fara nimic altceva, pentru asta mica. Imi zice: 6 nuggets – 10 lei. Perfect asa!

Cand mi-a dat punga am vrut sa-l injur dar m-am abtinut si l-am intrebat: ce faci man, imi dai o punga goala? Pentru ca prieteni, punga avea cateva grame! El cica: nu nu, sunt acolo 6 bucatele de pui, verificati!

Ba man, asa era! Erau 6 cacareze, nici nu stiu cum sa le descriu, ceva gen biscuiti mici si subtiri. Da coaie, ala erau 6 bucati de nuggets care m-au lasat fara cuvinte. Va spun sincer, ca oricum nu mai sunt zdravan la cap, daca nu eram cu fii-mea, i le aruncam in cap lu sepcuta ala cu nelipsitul „de-te’n mortii tei”. Pai nu ai cum altfel.

Daca n-ati inteles: nuggets cu cartofi prajiti, suculet, jucarie la alegere, felii de mar etc costa 10 lei. Nuggets simplu costa tot 10 lei. Pe sistem „, consuma, de-te’n mortii tei”. Baga in tine, umfla-te, indoapa-te, bea muuult suc, ia cu cartofi, nu te opri. Imi dam si o placintica?

Amigos, de asta suntem niste prosti, ca ne fac astia cu muci. Ia sa nu mai manance nimeni la mec timp de 1 saptamana, sa se inchida ca oricum nu fac decat rau. Au o mancare super naspa, fara gust dar care cumva da dependenta. Se pisa pe noi, pe sanatatea noastra, nu le pasa de nimic decat de profitul lor. Chiar, de ce suntem atat de prosti?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top