10 melodii care mi-au schimbat viata

1. Frankenstein (Edgar Winter Group) – a fost practic primul meu contact cu muzica. O asculta un unchi la magnetofon (eu aveam vreo 6 ani, el vreo 25) si probabil ca de aici mi se trage rockareala din sange. Evident ca nu stiam cine o canta sau daca imi place, cert e ca fiind un ritm destul de usor de tinut minte – l-am fredonat ani de zile. Pina am ascultat (si am vazut clipul) pentru prima oara de la nr. 2

2. The Final Countdown (Europe) – era prin ’86 si ma uitam la bulgari la tv. Au dat clipul la tv si am ramas blocat, era prima oara cand vedeam pletosi si ascultam o muzica, care mi-a zbarit pielea instantateu. Nu mai auzisem asa ceva si deja stiam de abba, bee gees si alte cadavre. Dar pot spune ca ala a fost momentul cand am stiut ca aia e cea mai tare muzica ever. Au mai trecut 3 ani pina am ascultat-o din nou, n-am avut de unde..

3. Heart of Steel (Manowar) – era in ’89 cred, imi luasem pickup si am imprumutat de la un rocker discul Kings of Metal. Nu stiu de ce dar asta mi s-a parut cea mai misto piesa si am ascultat-o pina am stricat acul de la pickup. Am stiut ca am devenit rocker.

4. Falling to Pieces (Faith no More) – aici mi s-a rupt filmul. Am uitat complet de Manowar, Europe si alte trupe de care auzisem intre timp. FNM mi-a pus capac, a fost si va ramane trupa mea de suflet pina mor. FNM mi-a schimbat viata, mi-a schimbat felul in care ma imbracam, m-a ajutat sa trec peste o adolescenta plina de lipsuri, peste suparari, note proaste sau dezamagiri. Au fost acolo..

5. Man in the Box (Alice in Chains) – era cred ’91 sau ’92, aparusera rockerii la Piata Romana cu casete cu muzica si pe o taraba mi-a sarit in ochi Facelift – Alice in Chains. Nu auzisem de ei pina atunci dar am cumparat caseta pentru ca mi-a placut coperta. Am ajuns acasa si am ascultat in loop tot albumul zile in sir pina am invatat fiecare vers din fiecare piesa. Daca de la Mike Patton (FNM) incercasem sa fur stilul vestimentar, de la Layne (AIC) am luat ciocul pe care l-am avut ani de zile. Si ani de zile m-a chinuit o intrebare: ce-mi place mai mult, FNM sau AIC?

6. Uncle Jack (Motley Crue) – a deschis un capitol din viata mea. Am ascultat piesa asta cand mi-am cumparat prima consola de jocuri (o saracie care mergea cu niste carduri cu cip) dar erau niste jocuri geniale. Sau poate muzica facea ca jocurile sa para mai misto. As da orice sa mai simt ce simteam la jocul ala..

7. Over my Shoulder (Mike and the Mechanics) – aici e mai mult pe baza de feeling. Ma combinasem cu una fix cand aparuse piesa asta si oriunde mergeam – pac si piesa. M-a tinut asa o vara intreaga..

8. Where the Rain Grows (Helloween) – am fost fan Helloween timp de vreo 2 ani. Am uitat si de AIC si de FNM, nu exista decat Helloween. Veneam acasa – Helloween. Eram suparat – Helloween. Imi placea de vreo fata – ati ghicit, Helloween.

9. Wide Open Space (Mansun) – o reactie chimica se produce in mine de fiecare data cand ascult piesa asta. Nu ma intrebati ce, nu stiu sa va raspund. Dar stiu ca e chimie pentru ca ma simt altfel cand o ascult.

10. Digital Bath (Deftones) – a deschis un nou capitul din viata mea, capitol care tine si in ziua de azi. Da, sunt fan Deftones, chiar daca FNM mi-a ramas in inima. FNM e ca prima iubire care s-a terminat cu multi ani in urma, nu poti s-o uiti. Dar viata trebuie sa mearga mai departe.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top