Va intrebati, probabil, de ce mi-am luat BMW..

Ba.. sunt mai multe motive, nu exista o ordine anume. Nevasta-mea zice ca am ajuns la criza barbatului de 40 de ani (cu o intarziere de 3 ani) si ne(mai) fiind atat de interesat de sex, m-am tampit si am dat in alte alea. Dar nu e adevarat. Ma verific zilnic la oute si nu observ nicio schimbare. Inca.

Adevaratele motive prieteni sunt ceva mai greu de inteles, mai ales daca nu locuiesti in Bucuresti, nu esti barbat si toata viata te-ai multumit cu putin.

Nu am avut niciodata o masina decenta, doar vechituri: Peugeot 205, Fiat Punto, Ford Focus. Dintre toate, cel mai mult mi-a placut Peugeot-ul, daca aveam bani l-as fi restaurat si mergeam si azi cu el. Dar treceam prin perioade naspa cu banii si l-am dat pe nimic. Fiat-ul l-am folosit cel mai mult, vreo 9 ani. Se mai aprindea cate un martor, nu baga caldura iarna dar a mers zi de zi fara probleme.

Ford-ul (in 2 usi) il consider cea mai confortabila si lejer masina de condus ever. Avand doar 2 usi, spatiul din fata e imens, zici ca stai in fotoliu. Motor mic, mergi cu el de placere si mi-ar parea rau daca ar ajunge la fier vechi, merge impeacabil dar incepe sa ceara distributie, frane, cauciucuri.

Si totusi, de ce BMW?

1. Pentru ca m-am saturat sa fiu claxonat in trafic de toata lumea. Absolut toata lumea, chiar si de putinii oameni care (inca) mai au logan. Eu merg extrem de incet, am calculat ca daca mergi normal si calm, fara viteza, fara depasiri si fara taiat calea altor masini, diferenta din punctul A in punctul B este de cateva minute. Nu merita.

2. Pentru ca, la dracu, BMW-ul a fost mereu ca o dragoste ascunsa. Un fel de vis,  fantezie, spune-i cum vrei. A aparut in urma cu foarte multi ani cand am mers cu bmw-ul ursulet al unui amic. Am avut orgasm cand a bagat viteza.

3. Pentru ca am observat ca daca te transformi (cel putin aparent) intr-un cocalar, ai o viata muuult mai misto. „Nu se mai ia fraierii de tine” manca-ti-as.

Sa mor. De ceva vreme merg doar in trening, adidasi rosii de firma, mi-am lasat barba cat de cat si conduc un BMW negru. Cocalar, sa moara dusmanii mei. Va spun ca esti altfel vazut! Oamenii te ocolesc, bagabonzii te lasa in pace, femeile se uita parca altfel la mine. Nu stiu daca e de bine sau e de rau dar se uita altfel. Am facut si un test: am vrut sa parchez intr-un loc interzis unde erau niste paznici. M-am dat jos din masina si le-am zis sa ma lase sa intru ca nu stau mult. Nu m-au lasat, evident. I-am injurat bine de tot si m-am intors spre masina. Ghici ce: niciunul n-a zis nimic! Daca eram cu Ford-ul ma injurau ei pe mine sau cine stie, imi luam si 2 pumni in ficati. Deci… functioneaza.

Da, e bine sa fii cocalar, mai ales in trafic. Desi plec de pe loc extreeeeem de incet, nimeni nu claxoneaza. Pentra ca, ati ghicit, nimeni nu stie cine e la volan si nimeni nu vrea sa aiba necazuri. Nici eu n-as claxona un bmw, daca iese ala cu sabia?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top