Meanwhile

Ce faceti copii? Eu prin Grecia, mai precis in Glyfa, la vreo 250Km mai jos de Salonic, beau un cappucino inainte sa ma urc pe vaporul care ma duce pe insula Evia. Nu va panicati, daca nu ati auzit de Evia nu e problem, 90% din romani n-au auzit.

Buuun. Presupun ca ati deschis intre timp maps ca sa vedeti exact ce si unde. Ihi, aia e, are vreo 3000km cu totul. A fost tot timpul sub ochii vostri si  n-ati vazut-o hihi.

Sigur va intrebati ce dracu caut tocmai acolo. Well, are legatura cu suprapopularea. Am ajuns in punctul in care prefer sa merg 10000km ca sa pot fi departe de lume, de melteni, de galagie, de zgomot, de societate in general. Da boss, in punctul asta ne aflam. Stiu ca par superficial, basinos si alte adjective (sper sa fie adjective) dar asta e adevarul. Vacanta inseamna odihna si liniste.

Eu de multa vreme visez sa stau intr-un satuc de pescari greci, neturistic, cu plaje neamenajate si pustii unde se aud doar valurile marii, unde se mananca sanatos si gustos, unde te poti odihni si unde abia vezi picior de om. Aia e boss, aia caut. Glyfa nu este atat de rea, sper ca insula sa fie si mai pustie.

Marea problema atunci cand mergi undeva sunt recenziile. Si nu majoriatea celor de 5 stele ci alea cateva de 1 stea, alea te incurca. De fapt ce zic eu, pot fi 500 de recenzii de 5 stele si una singura de 1 stea – pe aia o citesti si aia te pune pe ganduri. Sa mor daca nu e asa.

Stii ca vrei sa mergi acolo, vezi poze, vezi hotelul, vezi din satelit – totul pare ok, abia astepti sa ajungi. Apoi dai de o recenzie de 1 stea si totul s-a dat peste cap. Poate fi o recenzie data de un invidios sau poate fi singura recenzie „pe bune”.

Nevasta-mea citeste de obicei recenzii, mie mi-e frica, stiu ca daca citesc nu mai merg nicaieri niciodata. Asa ca vacanta asta a fost oarecum orbeste sau cum zice nevasta-mea „customer experience”. Am mers 1000km fara sa citim mai nimic despre locurile in care vom merge, tocmai sa nu ne sucim. Suntem 100% siguri ca daca citeam reviews – nu eram aici.

Va intrebati daca imi pare rau? In niciun caz! Experienta de a merge in locuri noi de care nu stii mare lucru nu se compara cu nimic. Nu ai asteptari – nu primesti dezmagiri.

Probabil va intrebati daca avem cazare platita in avans. Nu, tocmai asta e ideea, cazare la fata locului. Imi place – raman, nu-mi place – mai caut. Este cel mai misto mod de a vedea si  cunoaste oameni si locuri. Mai e o jmecherie facuta de booking, luati-o ca pe un sfat prietenesc: notati-va cateva locatii gasite pe booking dar nu faceti rezervare. Eu cand vad mesajul ala cu „aoleooo, e ultma camera si se mai uita 300 la ea, ia-o acum!!!” ma enervez maxim. Jmecheria e alta: pe booking sunt bagate de obicei camerele naspa, alea misto se dau la fata locului. Pe sistem: asta ai rezervat dar daca vrei am ceva mai misto dar costa mai mult. Scopul booking este sa te agate cu un pret mic, atata tot. La fata locului o sa descoperi ca mai sunt camere libere, depinde si de perioada.

Hai ca am vorbit suficient. Revin cu pareri de pe insula.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top