5 motive pentru care nu voi mai merge niciodata la Bansko

1. E departe rau: cu masina faci cam 7 ore, poate chiar mai mult daca stai si in vama.

2. E aglomerat: pensiune langa pensiune, hotel langa hotel, stradute mici si putine locuri de parcare. Nu cred ca vreau sa-mi las masina pe tot felul de terenuri dubioase si nepazite.

3. E scump ca dracu: cea mai iefina camera de hotel am gasit-o cu 50 Euro, in conditiile in care nu e sezon si hotelul era doar pe jumatate ocupat.

4. La hotelul unde ne-am cazat, daca iti comandai mancarea in camera era cu 20% mai iefitn. Am comandat o pizza de 14,99 Leva si cand l-am intrebat pe ospatar de discount – a uitat brusc engleza, nu mai stia decat bulgara. Am platit pret intreg.

5. Totul e pe japca: am fost la un supermarket de unde mi-am cumparat o sticla de apa de 1 Leva si o bere de 1,5 Leva. La casa de marcat am platit 3,7 Leva. La fel ca la hotel, si vanzatorul a uitat brusc engleza, desi celor din fata mea le-a urat „have a nice evening”.

Bulgaria, cel putin pentru urmatorii 10 ani nu ma mai vede la fata. Incepand cu nesimtirea vamasilor, gaborii care dau amenzi, drumurile vesnic in lucru, preturile nesimtite dar mai ales ca faci 7 ore s-o traversezi – pur si simplu nu se justifica. Daca vreau Bansko – ma duc la Poiana Brasov, e tras la indigo. Platesc aceiasi multi bani, fac tot cam atat pe drum, ospatarii ma vor tepui dar hei, macar sunt in Romania. plm..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top