Pareri Insula Evia

Altceva! Bai, chiar e altceva!

In primul rand e mai greu de ajuns acolo ca n-au aeroport. Sunt cam 4,5 ore de mers cu masina de la Kulata (granita cu Bg) apoi iei ferry-ul dupa care iar cu masina pina in zonele turistice. Daca pui si cele 7 – 8 ore de mers prin Ro + Bg inseamna peste 12 ore de condus.

Zona centrala a Greciei nu are nisip, este un detaliu foarte important. Toate plajele lor sunt cu pietris si daca vrei sa intri in apa, fie ai talpi de tabla, fie iti iei incaltaminte speciala. Dar apa este curata, e liniste si plajele aproape pustii. La taverne se mananca bine si ieftin, oamenii amabili, nu m-a tepuit nimeni, majoritatea iti dau apa gratis, unii iti dau si pepene ca desert, nu prea ai ce sa reprosezi.

Noi am fost in nordul insulei, chiar langa Pefki, la hotel Altamar. Este de 3 stele insa eu i-as da 4 stele, totul a fost peste asteptari: piscina, mancarea, linistea, camera, amabilitatea. Nu m-am mai simtit nicaieri atat de misto. Chiar ma gandeam sa vorbesc cu managerul sa-mi dea o camera pina in septembrie, nu as mai fi plecat de acolo. Poate si din cauza ca e linistea si confortul pe care le caut de atata timp. Insa nu garantez ca in Iulie si August e la fel, am inteles ca au totul rezervat pina in Septembrie.

Daca ajungi pe Evia prin agentie de turism cu autocarul: se fac tot felul de excursii pe insula, pe Skiatos, pe Atena. Nu va ganditi ca ramaneti izolati 7 zile in hotel. Desi cred ca e cea mai buna alegere, sa zaci pe sezlong la soare, sa mananci, sa bei si sa te bucuri de liniste, de piscina, de Grecia. Daca mergi cu masina si mai ai si copil, cred ca cel mai bine e sa faci drumul cu oprire o noapte fie la Sofia, fie la Bansko. Pe Grecia mergi doar pe autostrazi si pregateste-te sa dai cam 15 Euro taxele. Foarte scump..

Doua mici detalii:

  1. exista pe drumul catre Sofia niste capcane in sosele, ma refer la niste denivelari de iti sare masina de pe drum. Nu v-as recomanda sa mergeti noaptea decat cu mare grija.
  2. Bulgaria e mai plina ca niciodata de radare si gabori care opresc masini la greu. Mai nou, la vama iti cere si talonul masinii, probabil sa-ti trimita amenzile, nu stiu. Unde vedeti limita de 40Km (da, 40!!!) care nu se justifica absolut deloc, sunt sanse mari sa gasiti echipaj de politie cu radar la cateva sute de metri mai incolo.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top