Mi-am revazut fostii colegi din generala!

Pe scurt: a crapat unul dintre noi si cumva am reusit sa ne strangem aproape toti, vreo 25 din 28 cati eram in a 8-a. Mi se pare de guinessbook, am trecut fix 30 de ani de cand ne-am vazut ultima oara. Coaie, 30 de ani!!!!

Whatever, am mers la un restaurant si au adus-o si pe diriga, femeie la aproape 70 de ani. Ce vreau sa va spun e ca socul revederii a fost mai intens decat emotia revederii. Asta pentru ca nu te astepti ca blonda aia care era inalta si slaba sa arate mai naspa ca diriga. Sau nesuferita clasei sa fie acum o tipa foarte misto cu care ai ce sa vorbesti. Sau tipa aia uratica la care nu se uita nimeni sa arate beton si sa dea clasa celorlalte. Va spun sincer, a fost maxim!

In rest, ca sa rezum totul la un singur cuvant: basini. Am stat la masa cu niste straini cu care nu am nimic in comun in afara de niste vagi amintiri pe holurile scolii. Multi sunt acum profesori, arhitecti, doctori, directori de multinationale si evident nu au chef sa discute cu tine, ai fost si ai ramas in ochii lor un sarac. Desi ne-am intalnit in calitate de colegi, majoritatea nici nu s-au sinchisit sa schimbe macar o vorba de bun simt cu ceilalti.

Sunt si cateva fete care au dus-o mai greu, au divortat, au abandonat scolile, au vandut tot si au supravietuit cum au putut. Nu toti am avut parte de parinti care sa ne sprinjine, sa ne putem duce la un liceu mai bun si apoi la facultate. Au fost vremuri de cacat anii 90, nimic nu mergea in tara asta. Locurile de munca era putine si prost platite, nu era ca acum cand ai de unde alege si tot nu te duci. A fost greu, mai ales daca aveai parinti saraci.

Dar vedeti voi, nici dupa 30 de ani oamenii nu s-au schimbat. N-am vazut-o pe aia care se lauda ca conduce o companie cu sute de angajati sa le bage in seama pe fetele mai putin importante. Sau arhitectul sa schimbe o vorba macar cu baietii.

Nu ne vom mai vedea niciodata in numar atat de mare, asta e clar. Desi ne-am facut planuri sa ne revedem cat putem de des, acest lucru nu se va intampla pentru ca deja ne-am saturat unii de altii.

Stiu ca va roade o intrebare: ai da in vreuna, acum ca tot ti-ai revazut fostele colege?

Ba.. grea intrebare. Cred ca sunt vreo 2. Dar ma decid data viitoare 🙂

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top