Ce face baetii? Izolati, cu nevestele?

Bai, asta e unul din momentele alea in care ma bucur ca am blog, sa pot scrie ce vreau, fara sa ma balacaresc cu nimeni cum se intampla pe facebook.

E caterinca generala. Cumnata-mea s-a autoizolat in casa cu barba-su, in conditiile in care abia se vedeau 2 ore/zi, si abia se suportau si atunci. Si banuiesc ca asa e cam la toata lumea.

Nici nu vreau sa ma gandesc cate divorturi vor fi dupa ce trece nebunia. De asemenea, cred ca cei care vor face tone de bani vor fi psihologii si psihoterapeutii. O iei razna coaie sa stai in casa, la gramada, fix acu cand vine caldurica.

Noi am decis sa nu ne izolam. Iesim afara, la restaurant, in parc, la mec, nu ne-am schimbat aproape deloc modul de viata. Prefer sa iau virusul acum, zac in pat o saptamana, apoi, in pula mea, imi vad de viata mai departe.

Fac complicatii si mor? Bag pl, inseamna ca asta se intampla oricum, cu sau fara izolare. Stau in casa 2 saptamani dar pana la urma tot ies sa cumpar o paine sau niste conserve. Si pac! iau virusul atunci.

Ce vroiam sa zic de fapt: este minunat ce se intampla, desi e dramatic ce se intampla. Incerc sa fiu echidistant fata de rasa umana si natura. Prea ni s-a urcat la cap, prea distrugem tot, prea ni se cuvine tot.

Daca ai fi un animal salbatic care traieste in padure, si ai vedea ca excavatoarele se opresc si nu-ti mai distrug casa si nu te mai condamna nici la o moarte sigura, ai intelege ca acest virus este sansa ta sa traiesti. O binecuvantare. Pentru ca fiecare forma de viata care exista pe acest pamant are aceleasi drepturi ca si noi. Gresesc?

Cine pula mea suntem noi de ne-am permis sa distrugem tot? Iaca, vom avea in sfarsit sansa sa traim si cu putin. Si poate vom fi mai fericiti si vom incepe sa apreciem si coaja aia de paine la care nu ne uitam niciodata.

Oamenii, tv-ul si politicienii se comporta ca niste cretini. Virusul sezonier a omorat deja de zeci de ori mai multi oameni decat covidu. Foametea a omorat de sute de ori mai multi oameni, doar anul asta, decat covidu. Accidentele de masina la fel, cancerul la fel, alcoolul la fel, armele la fel, religia la fel. Singura diferenta este ca acum, virusul nu mai tine cont de statut social si bani. Cu cat esti mai bogat si plin de basini, cu atat iti este frica sa nu devii victima.

Nu stiu daca exista Dzeu, dar daca exista – mi-a castigat respectul, indiferent daca ma ia si pe mine. Ma ia oricum la un moment dat. Dar pentru ce le face la toti ipocritii – tot respectul.

Parca va si aud: vai Twigg, cum poti sa spui ca Dzeu a dat acest virus? Esti cu capul?

Pai e simplu: conform Bibliei, totul se intampla cu voia Lui. Cu alte cuvinte, tot ce ti se intampla tie face parte din planul Lui. Si atunci, de ce te opui? De ce te izolezi? Vrei sa-i strici planul? Pai ce fel de crestin – ortodox esti tu daca n-ai incredere in EL?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top