Sfaturi utile pentru cei care vor sa se mute la tara pe perioada pandemiei covid

Va rog sa-mi iertati titlul de clickbait dar am zis ca na, poate e util ca articolul asta sa ajunga la cat mai multi oameni.

Sunt la tara de 1 saptamana, am zis ca e mai sanatos sa stau ziua in curte la aer decat intre 4 pereti. Chiar daca inca e frig si n-am tot ce-mi tebuie – e oricum mai bine ca la oras.

Am vazut ca sunt multe anunturi in care familii cu copii cauta casute la tara de inchiriat, asa ca articolul asta e pentru ei. Aveti mai jos 10 sfaturi utile daca vreti sa va mutati la tara dar nu ati mai trait la tara.

Sfaturi:

  1. la tara, totul e gandit pentru oameni de maxim 1,5m. Daca ai 1 metru 60 sau mai mult, va trebui sa mergi cocosat sau aplecat oriunde te-ai afla: in casa, curte, sopron, beci, pod, wc. Nu exista nici macar 1 metru unde poti spune ca gata, aici nu ma lovesc de nimic. Nu exista acel loc pentru ca, ce sa vezi, peste noapte a crescut o creanga fix in locul din care se vedea cerul sau era deja un fier care sprijinea ceva, fier pe care nu l-ai vazut initial. Nu prietene, la tara nu exista niciun loc unde sa poti sta drept, poate doar in mijlocul strazii.
  2. inainte sa te muti cu nevasta si copil, da o fuga la un magazin de specilitate si cumpara o pompa + cea mai a dracu solutie pentru dezinsectie de pe piata. Ia-ti combinezon si stropeste fiecare centimtru de casa si teren unde nu creste nimic.
  3. la casele batranesti nu exista prize nici macar pentru 10% din chestiile pe care trebuie sa le bagi in priza. Chiar daca din pereti observi ca sunt suficiente pentru ce ai tu nevoie, vei afla ca doar 2 – 3 functioneaza in toata casa. Preventiv, cumpara minim 10 prelungitoare de toate dimensiunile si vreo 5 duble. Crezi ca exagerez si 2 prelugitoare sunt suficiente? Doamne ce naiv esti..
  4. oricate cumparaturi iti faci, oricate calcule si socoteli ti-ai facut, vei afla in maxim 2 zile ca nu ai cumparat / adus cu tine nimic din ce-ti trebuie cu adevarat. Ai rabdare 2 zile si o sa vezi ca asa e.
  5. daca te muti intr-o zona mai saraca, tine cont ca la tara e un obicei: cu cat esti mai sarac, cu atat dai muzica mai tare. Asigur-te ca vecinii nu sunt saraci lipiti sau daca sunt – inspecteaza curtea lor cu atentie. Daca vezi fire / cabluri suspecte pe la gemuri – fugi cat poti de tare.
  6. cumpara cateva pachete de tigari mai ieftine, multa cafea si muuulta bere la doze, ceva ieftin. O sa intelegi mai tarziu la ce iti folosesc.
  7. daca ai o masina mai bengoasa, sa nu fii surpins sa vezi dacii sau alte masini mai vechi ca trec prin fata curtii tale cu scartait de roti. Nici eu n-am inteles de ce..
  8. la tara nu bate vantul ca la oras. Aici e uragan pe fata. Fixeaza bine in pamant orice chestie pe care o montezi in curte gen pavilion, balansoar etc
  9. casele de la tara sunt locuite e paianjeni, tu esti doar musafir acolo. Nu te lupta sa dai cu aspiratorul zi de zi, n-ai cum sa-i elimini.
  10. pe scurt, la tara, totul se rezuma la carat chestii de colo colo. Vei avea dureri cumplite de spate iar mainile tale vor arata ca dracu. Asa ca nu-ti lua toate lucrurile de acasa, e posibil sa te intorci inapoi mai repede decat ti-ai programat. Viata la tara nu e pentru oricine. Dar e frumos!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top