Ce cred eu ca ar trebui sa se intample in 2021

Cred ca ar fi momentul ca Papa de la Vatican – care pare baiat istet si simpatic, sa iasa si sa spuna intregii lumi:

„Ba.. de 2000 de ani va prostim si va vindem o poveste pe care nici noi nu o credem. Adevarul e ca nu stim daca a existat baiatul ala Isus, nu stim daca exista Dzeu, nu avem nicio dovada. Si noi am asteptat sa se intample o minune dar e clar ca ne pierdem timpul. Nu putem sta pe un munte de bani, aur si opere de arta in timp ce la fiecare 5 secunde, cineva moare de foame. Am decis sa vindem tot, mergem si ne angajam la privat iar miliardele pe care le avem le vom folosi ca sa nu mai moara nimeni de foame pe acest pamant. Multumim pentru atentie, fiti sanatosi etc”.

Ia-o pe asta Bobita!

Presupunem ca exista Dzeu – intr-o forma sau alta pe care oricum nu o intelegem. Se va supara ca nu mai credem in el?

Daca se va supara – inseamna ca nu ne-a iubit niciodata si n-avem nimic de pierdut. E un egoist fara suflet caruia nu i-a pasat de milioanele de oameni care au murit si vor muri doar din cauza lui.

Daca nu se va supara – inseamna ca asta era de fapt salvarea! umanitatea. Sa ne iubim intre noi, sa credem in noi, sa fim buni unii cu altii. Empatie. Nu razboaie, nu crime, nu ura. Doar niste oameni care traiesc in pace.

Bineinteles ca Vaticanu nu va face asta niciodata. Scopul lor nu e sa-ti faca tie bine ci sa te tina sub control. In felul asta ei traiesc ca niste regi iar tu traiesti cu teama zilei de maine: sa ramai sanatos, sa iti pastrezi serviciul, sa nu te paraseasca barbatul sau, din contra, te rogi sa moara X in chinuri ca ai tu motive tale. Pentru asta exista ei, sa-ti aduca aminte sa te rogi, altfel ti se intampla nasoale. La asta se rezuma totul.

N-ai cum sa mai crezi in povestea asta in 2021 decat daca ai 7 ani sau un deficit de inteligenta.

Nu zic ca nu exista Dzeu – nu ma intelegeti gresit. Doar ca noi, oamenii, nu avem capacitatea de a intelege ce exista, in ce forma sau cum exista. Nu merita sa-ti bati capul cu asta pentru ca nimeni nu detine adevarul, absolut nimeni.

Toate religiile la un moment dat devin mitologii. Se intampla asta de mii si mii de ani. Este inevitabil, la fel ca moartea care ne asteapta pe toti.

Niciun credincios nu stie istoria crestinismului. Nicio femeie, fie ea plina de bani sau taranca analfabeta –  nu stie ca in urma cu mai putin de 200 de ani, religia in care ea crede azi, nu le dadea niciun drept, le umilea, tortura sau chiar le omora. Nuuuu, nu credem chestia asta relativ recenta, credem chestia de acu 2000 de ani in care totul e prezentat frumos.

N-am inteles niciodata de ce Isus a venit pe pamant fara sa-l cheme nimeni, ba s-a si sacrificat pentru noi. Cum traiau oamenii de mii de ani, puteau trai in continuare si fara personajul asta. Nu l-a chemat nimeni pentru ca, ghici ce, nimeni nu stia de existenta lui. Stiu ca e greu de inteles dar imaginati-va cum a aratat scena respectiva atunci. Maria ii spune lui Iosif „o sa avem un copil” desi nu am facut sex! Apoi apar ingerii (atentie, ingerii!!!) care spun ca acesta este fiul lui Dzeu.

Bai Bobita, sa fim realisti, de unde apar ingerii? Cum arata ei? De ce nu s-a speriat Iosif de ei? De ce a crezut povestea ca mai apoi sa creada toata lumea orbeste? Asa s-a nascut ceea ce numim noi azi crestinism? Si mai ales, cum de a rezistat mii de ani?

Intreb la misto, normal ca stiu raspunsul. Prin „crezi in ce zicem noi sau mori” ca sa fiu scurt. Sigur, sunt sanse ca ceva ceva sa se fi intamplat atunci dar informatia originala nu mai are nicio legatura cu felul in care credem noi ca s-a intamplat. La fel cum vorbesc eu aici pe blog, cineva o sa citeasca textul si va povesti mai departe unei altei persoane ce a citit aici. La acea persoana, informatia din acest text va ajunge cu cel putin 50% diferita fata de original iar acea persoana va intelege, desigur, ca sunt un ateu nenorocit care isi bate joc de Dzeu si voi arde in iad. Daca nu cumva o sa aibe el grija de mine inainte, daca ma intelegeti.

N-o mai lungesc, as putea scrie romane pe subiect. Nu trebuie sa fiti de acord cu mine, este doar o parere care oricum nu va schimba nimic. Diseara, cand mergeti la culcare, inainte sa va spuneti rugaciunea, inchideti ochii si numarati pana la 5: da, tocmai a mai murit cineva de foame, mai mult ca sigur un copil care nu avea nicio vina. Pentru ca Dzeu lucreaza in mod evident doar pentru manelisti sa aiba bani si haur, pentru politicieni sa-si mai cumpere niste terenuri, pentru golanii care conduc masini de lux, pentru ei se pare ca lucreaza pe bune. Pentru ceilalti (a se intelege saraki) doar pe cai misterioase..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top