Am facut o gluma pe care n-a halit-o nimeni 😄

Va ziceam acu 1 an ca ne-am regasit toti colegii din generala si avem un grup de whatsapp unde se mai anunta cate o onomastica, un deces etc; in rest, de socializare nu poate fi vorba pt ca nu avem absolut nimic in comun unii cu altii.

A fst ziua lu’ diriga – fosta profesoara de limba romana. O femeie foarte misto careia nu ai ce sa-i reprosezi. Din ce am inteles, multi au tinut legatura cu ea toti anii astia, a mai fost invitata la nunti si alte evenimente, frumos.

Ok, ce am facut? Pai.. i-am facut urmatoarea urare pe grup:

La multean doamna dirigita ampreuna cu colegi va ofer si eu un bucet de flori virtual dvs si la toate colegele ciar daca ne desparte ape si paduri noi santem aproape uni de alti.

Ok, stiu ca la prima vedere pare ca am luat-o la misto. Nu e asa, i-am scris separat sa nu ia in serios mesajul ca vreau sa vad reactia colegilor. Iti trebuie un mic nivel de inteligenta dar mai ales sa ai simtul umorului ca sa vezi ca nu era decat o gluma.

Ma asteptam la un haha macar. Sau un „aoleo, ai omorat lb romana, te lasa diriga corijent” etc. Am incercat sa destind atmosfera aia de cacat in care toata lumea spune doar un sec „LMA”, sictirit, doar de conjunctura.

N-a halit-o nimeni coaie. Gluma, la ea ma refer. Nici macar diriga. Mi-a dat seen dar nu a reactionat in niciun fel. Si nimeni altcineva nu  a facut-o. Nici nu vreau sa ma gandesc ce au discutat intre ei in privat.

Ideea e ca jumatate din clasa scrie agramat. Nici macar la multi ani-u ala nu le iese. Cumva, diriga, posibil sa fi inteles ca a cam durut-o  in cur de jumatate din clasa si astia suntem azi, niste agramati. Poate a avut o revelatie sau un moment de luciditate. Pentru ca exact asa a fost, nu s-a sinchisit sa lucreze cu cei slabi niciodata. A preferat sa lucreze doar cu cateva fete.

Asa e peste tot, inclusiv la fii-mea in clasa, la aproape 35 de ani diferenta. Profesorii prefera sa lucreze cu 3-4 copii iar restul trec clasa cu note de 5 si 6 pentru ca ei, profesorii, nu au chef sa lucreze cu copiii mai slab pregatiti. Da da, nu au chef, nu-i intereseaza, nu se obosesc.

Daca nu o aveam pe fii-mea la scoala, poate ca as fi crezut acum ca ba.. s-au schimbat oamenii si mentalitatilor profesorilor. Nu coaie, lucrurile nu se vor schimba niciodata. D’aia abandoneaza copiii scoala, d’aia avem agramati, d’aia. Pentru ca profesorii nu au chef sa se oboseasca.

Dar daca cumva ajungem bine in viata, e clar meritul lor. La fel ca si al parintilor! O da.. sigur e al vostru..

Respekt!

Comentarii ( 1 )

  1. Bai Uska, din ce vad io, aÈ™a la modu’ general, peste tot în lume se încearcă distrugerea educaÈ›iei. Astia de la butoane no mai vor oameni deÈ™tepÈ›i, vor doar niÈ™te roboÈ›i sclaveÈ›i gata sa execute orice ordin, È™i eventual să-È™i cheltuie toÈ›i banii pe nimicuri aruncate în vint. Recomand comedia asta, cu care ne putem identifica undeva în viitor: https://www.imdb.com/title/tt0387808/?ref_=nv_sr_srsg_0
    Acum, ce zici tu ca sînt profesorii părtinitori…nu ma mir. Asa a fost întotdeauna, È™i va rămîne. Dar asta se aplica oriunde, indiferent ca vorbim de È™coală, munca, sau orice mediu, cerc, grup, prieteni…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top