Îmi explică și mie cineva ce treabă avem noi cu războiul?

Sunt atât de prost (prost informat) încât nu reușesc să-mi dau seama de ce ne băgăm plini de extaz într-un război care nu are aaaabsolut nicio treabă cu noi. Mă rog, în linii mari, că totul are o legătură. Dar nu l-am auzit niciodată pe Putin că vrea să declare război României. N-a spus nici măcar că vrea să intre în Ucraina. Deci, care e până la urmă motivul pentru care peste tot în țară vedem doar tancuri, pe șosele e plin de mașini de război, trenuri pline cu echipament de război si la TV doar știri cum că războiul e iminent? Ba mai mult, ne anunță și data când începe: 16 februarie. Nu știm ora dar probabil dimineață.

Nu există niciun dubiu, ăștia s-au pus pe noi. 2 ani ne-au ținut cu covidu, acum au trecut brusc la război. În toate familiile e jale și disperare la auzul știrii că toți bărbații până la 55 de ani voi fi luați la război.

Haideți să vă spun de ce nu va funcționa treaba asta, în cazul în care, doamne ferește, chiar vine rusu peste noi: imaginați-vă, de dragul subiectului, cum ar arăta o posibilă armată formată din grași care nu pot ține nici măcar o sacosă în mâini. Ce să faci cu ei? Dar mai ales, care sunt șansele ca ei să accepte să meargă într-un război care nu e al lor? Ce vor face nevestele și copiii noștri care depind de salariul soțului? Ce se întâmplă cu afacerile noastre? Cu clienții? Cu proiectele în lucru? Cu afacerile online?

Probabil că nu se va duce nimeni, chiar dacă vor fi chemați. Preferăm să plătim avocați și să mergem în tribunale cu statul român decât să te duci să lupți pentru Cîțu, Iohannis, Ciucă, Cioloș si tot ce înseamnă clasă politică. Cum să faci așa ceva? Cum să mori într-un război care nu e al tău pentru ăștia?

Partea absurdă – pentru că mai e una – este că oricum Romînia e colonie straină. Nu mai e nimic al nostru. Așa că nu am pentru cine sau pentru ce să lupt. Nu am nimic de aparat, totul a fost vândut. Iar ca să-mi apăr familia trebuie să fiu lângă ei, nu pe front unde nu am nicio șansă. Să nu uităm că din satelit se poate vedea marca țigării pe care o fumezi, atît de mult a avansat tehnologia. 100 de mii de ostași români cu gleznuțe goale care n-au ținut în viața lor o armă în mâini nu pot omorî nici măcar un singur soldat bine instruit. Să fim realiști. Zic să-i lăsăm pe ei să se bată, că noi suntem vai steaua noastră.

Ce ziceți de niște bani pentru educație, că i-am nenorocit pe copii în ăștia 2 ani? nu se poate. Să găsim bani pentru spitale, infrastructură, bani pentru săraci, pentru agricultură, pentru orice e cu adevărat util.. nu se poate.

Bani pentru război? Fără număr boss! Cumpărăm oricâte fiare vechi ne zice americanu, francezu sau suedezu. Și mai dați-ne vă rugăm și niște vaccinuri, că 100 de milioane sunt prea puține.

– Câte să fie? Fără număr, se știe!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top