N-am nicio idee ce titlu să pun la articolul ăsta

Mi s-a făcut chef de blog dar n-am niciun subiect în minte. AȘa că scriu ce-mi trece prin cap și ce-o ieși aia rămâne.

Este urât din partea mea că n-am mai trecut pe aici pt că blog-ul ăsta m-a ajutat în multe momente nașpa. Erau zile în care scriam chestii funny dar poate eram lefter, supărat sau nefutut. De vlog nu mai zic nimic.. dar sunt sigur că voi reveni și acolo cât de curând.

Aveți cunoștințe care atunci când îi cauți la telefon îți spun „Iartă-mă frate dar n-am avut timp de nimic?” Fix acolo sunt și eu de aproape 2 ani. Îi spuneam lu nevastă-mea într-o seară că visez la ziua în care mă trezesc, mă dau jos din pat strict să fac un pipi apoi vin iar în pat și dorm până seara. Fără telefoane, drumuri sau treburi. Iar seara să mă uit la filme până adorm iar. La ziua aia visez..

N-o să vă vină să credeți dar ziua aia se apropie! Mai avem puțin și terminăm și anveloparea casei, gen 3-4 zile. Era prea riscant să intrăm în iarnă fără izolație. Decorativa, gardul, curtea și muuulte altele pot să mai aștepte, din momentul ăsta nu mai facem nimic. Oricum nu mai am bani de vreo 2 luni, ne mișcăm cum putem: mai un împrumut, mai o amânare de plată.. nu ai cum altfel. Sunt atât de multe cheltuieli că ajungi să o iei razna. E bine că n-am știut în ce ne băgăm, altfel n-am fi făcut casa, în cel mai fericit caz luam una gata făcută.

Sfat: dacă totuși vă faceți o casă nouă, prima și cea mai importantă investiție este un dezumidificator gen alecoair. O să ziceți că e suficient să ții geamurili deschise. Neah, nu e suficient. Eu v-am zis, voi faceți ce vreți.

Pe subiectul căsuță mi-aș putea face un blog separat, am material pentru sute de articole. Nu voi face asta dar dacă cineva are vreo întrebare îî răspund aici dacă pot să-l ajut cu un sfat.

În rest.. ce să zic, mă refac după o sciatică. M-a durut fesa stângă de am zis că mor, așa că am ajuns la un rupe-oase cum le zic io la cei care îți îndreaptă oasele. Frățioare.. m-a bătut omul la propriu. Avea  o forță în brațe că atunci când îmi apăsa pe mușchi, aveam impresia că trece o mașină peste mine. M-a pus la loc dar încă mai am momente când îmi amorțește piciorul. Să-mi bag pl, e clar că vine bătrânețea dacă am ajuns să intru în farmacie și să întreb cât e urimilu. plm..

Vroiam să vă mai zic ceva de școala lu fie-mea dar dacă v-am plictisit mă opresc aici. Hai că vă zic repede: profesorii din școlile din provincie sunt niște frustrați, trag pe copii ceva de speriat. Imaginați-vă că la matematică, notele încep de la 1. Adică îți dă un test cu 10 exerciții și dacă nu ai făcut niciunul bine, ai nota 1, chiar dacă te-ai străduit și le-ai făcut pe toate însă ai greșit rezolvarea lor. Dacă ai făcut 2 exerciții corect – ai nota 3 șamd.

Problema apare când jumătate din clasă ia nota 1. Ce faci tu ca profesor? Îi ameninți pe copii cu corigența, îî terorizezi, îî termini pshic, crezând astfel că, acel copil, de mâine va știi matematică de nota 8-9? Dacă copilul a facut exercițiile dar la un moment dat s-a încurcat, ajută-l acolo unde nu s-a descurcat. D’aia ești pus acolo, nu să trimiți copiii acasă îngroziți. Ceea ce le scapă profesorilor din vedere este că, dacă copiii nu știu matematică, este din cauză că tu ca profesor nu știi să explici. Sau nu îți dai interesul. De asemenea, dacă un copil nu înțelege algebra, dă-i nota 4, să abiă o șansă să ia un amărât de 5 data viitoare. Dacă îî dai nota 1, este imposibil să știe de 10 data viitoare. Matematica nu e pentru oricine.

Nu vorbim doar de matematică, vorbim de toaaate materiile, inclusiv de muzică sau lb. franceză. De exemplu, la lb. română, un coleg de la fie-mea din clasă a copiat 3 rânduri de pe brainy și a luat nota 5, asta după ce a recunoscut că a copiat. Fie-mea, după o caracterizare de 2 pagini de caiet studențesc și vreo 2 – 3 ore de scris, a luat 6. Pai nu mai bine copiezi și tu iar de restul orelor faci altceva?

Școala pi*dii..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top