Răi, proști și invidioși

Acum 2 ani când am plecat din București în Ialomița, cineva dintr-un oraș oarecare din acel județ m-a întrebat retoric:
Știi cum sunt ialomițenii?
Și tot el a răspuns: sunt răi, proști și invidioși. Să ții minte asta.

Am cunoscut sute de oameni de atunci. Cu unii dintre ei aș sta la bere în fiecare zi dacă aș putea. Cu alții aș face chestii. De alții n-aș vrea să mai aud si pe alții i-aș trimite în morții lor.

Nu, n-am nimerit rău și nu, nu e vorba de un anume oraș. Asta e de fapt românia adevărată.
Astea sunt orășelele de provincie, nu contează din ce județ – peste tot e la fel. Unii sunt mai jmecheri – alții mai proști. Unii au făcut bani – alții au săracit de tot. Unii sunt darnici și buni la suflet – alții s-au născut scârbe și scârbe au rămas. Drama celor care locuiesc în orașe mici / localități mici este că se cunosc între ei și fiecare știe totul despre fiecare. Nu vorbește nimeni cu voce tare dar toată lumea vorbește pe la colțuri pe toată lumea.

Se întâmplă ocazional să vezi o tipă mișto pe stradă. Știi ce spun localnicii despre ea? Ați ghicit, că e o bagaboantă. Că știu ei cu cine a umblat, ce a făcut, că ta-su a fost un bețiv. Dar dacă ajungi să o cunoști, afli că de fapt este un om banal, la fel ca tine. Doar că a avut ghinionul să se nască la țară într-o familie modestă.

Pentru orice tânăr sărac, să rămână în satul sau orășelul în care s-a născut este sinucidere. Ăsta e motivul pentu care toți vin la București, Cluj, Brașov..

Dar Twigg, și bucureștiul e plin de nenorociți!

Așa-i! Dar bucureștiul e atât de mare și atât de aglomerat încât ți se pierde urma și nu-și bate nimeni capul să afle ceva despre tac-tu. Ești un străin între alți străini care accepți să plătești toată viața rate pentru 4 pereți decât să te întorci acolo. Deși acolo ai curte, ai amintiri, ai familie. Dar e mai bine așa decât să te lupți cu oameni răi, proști și invidioși.

România aia cu oameni mișto de care se vorbește la TV sau pe social media nu există. Acei oameni mișto încă există, dar sunt atât de puțini încât nu au cum să mai salveze ceva.

E bine că lumea se va termina la un moment dat. Specia umană este un mare eșec.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top