nu mi-a placut Exodus

Ce face romanu’ a 2-a zi de Craciun ? exact, merge la mall. La film mai precis. A trebuit sa merg la Exodus pentru ca asa a vrut Flory dar simteam ca ceva nu o sa-mi placa. Ati ghicit, subiectul! Filmul e facut perfect, nici nu se putea altfel cand e vorba de Ridley – omul care a regizat Alien sau Prometheus. Filmul in schimb are momente cand imi venea sa strig „hai las-o’n sange de treaba”. Ghinionul meu ca n-am citit biblia ? M-am uitat prea mult la documentare discovery sau natgeo ? Nu vreau sa fiu inteles gresit dar prefer sa cred in extraterestrii decat intr-un Dumnezeu care ucide copii nevinovati. Nu trebuie sa fiti de acord cu mine, respect orice religie atata timp cat nu incearca sa-mi spele creierii. Atentie, nu neg divinitatea, nu sunt ateu, imi rezerv doar dreptul sa nu cred chiar tot ce mi se spune.

Revin la scenariul filmului, Dzeu e sucarit maxim pe egipteni si vrea sa-i pedepseasca. Yes, „it’s a dirty job but someone gotta do it” iar pentru asta are nevoie de cineva sa-i faca treaba murdara. Aici apare Moise, restul se invata la ora de religie clasa 2-a, cu evreii care traverseaza Marea Rosie cu ajutorul lui M care despica apa in 2, o stie orice copil. Daca o luam logic, Dzeu pedepseste doar oamenii rai care se iau de evrei, de restul nu-L intereseaza prea tare, un fel de cine se pune cu evreii – se pune cu mine. Da’ cu copii nevinovati ce avusi frate de i-ai omorat ? pentru ca aici mi s-a taiat mie filmul..

N-as vrea sa intru in discutii pe acest tip de subiect, sunt sigur ca exista suficiente teorii, argumente si dovezi ca totul „poate” o fi fost adevarat. Mie imi place sa cred altceva: ca Ramses avea tovarasi veniti din alte lumi care i-au ridicat piramide iar evreii erau sucariti maxim ca pe ei nu-i invata nimeni nimic, ba mai mult, ii puneau la munca. Intr-o seara, in timp ce Ramses era la o citirica cu un sef extraterestru, s-au gandit ca e mai bine sa scape de evrei. Au ales un cetatean banal (M), i-au dat puteri extraterestre si i-a condus pe baeti afara din Egipt. Ba mai mult, sa fie sigur ca nu se mai intorc, le-a despicat marea in 2 si le-a zis „haideti sa ramanem aici, uite ce gagici misto sunt prin zona..”.

Vi se pare un scenariu prea absurd ? Dovediti ca e real celalalt..

Comentarii ( 5 )

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top