[updated] Cryptowall sucks rau!

Aveti grija, umbla un bulangiu de virus care odata intrat in PC, cripteaza toate fisierele: poze, documente, filme, chiar si banalele mp3-uri. Hai sa zicem ca filmele si muzica se pot recupera de pe net, mai naspa cu pozele si documentele. Spun asta pt ca am un amic care si-a luat-o rau de tot acu 2 zile si inca nu a gasit nicio solutie functionala. Atentie, nu vorbim de un virus care dispare daca formatezi/reinstalazi windows, cripteaza documentele deci reinstall sau format de hard nu rezolva nimic. Singura solutie aparent functionala este plata celor 500$ pentru a primi softul special creat pentru sistemul de criptare.

Ce recomand eu ? Faceti-va back-up la documentele importante, un hard extern e solutia ideala. Daca nu aveti de gand sa investiti in asa ceva, aveti optiunea de backup din windows. Si nu in ultimul rand, luati un antivirus cu licenta ca nu e scump. O sa ziceti ca voi nu intrati pe siteuri de filme porno deci slabe sanse sa va infectati. Nu are legatura, virusul nu intra de acolo, e mai greu de explicat si nu are rost sa intru in detalii. Am zis ca na, e bine sa fiti informati, maine – poimaine aud ca aveti virusi ca ati intrat pe luxecafe. E safe, poate mai safe ca orice alt site..

Update: amicul a reusit sa recupereze documentele in proportie de 90% printr-o metoda destul de ingenioasa. E nevoie de timp, de inca un hard, de linux si niste cod. Ideea e ca merge..


Update: Am dat telefonul amicului unor persoane care m-au rugat insa lucrurile n-au mers bine: unii n-au inteles ca nu se poate face prin team viewer, altii n-au vrut sa-i lase amicului hard-ul in timp ce altii au insistat sa-l faca cu ei de fata desi li s-a explicat ca dureaza; nu mai spun ca toti s-au tocmit la bani. Avand in vedere situatiile de mai sus, va rog sa intelegeti ca omul nu se mai baga. Acest articol este pur informativ.

Comentarii ( 11 )

  1. Nu stiu Uska, omul e ziarist iar nevasta-sa e profesoara si sunt trecuti de 50 de ani. Acu 2 seri cand a vrut sa inchida PC-ul i-a aratat un mesaj ca lucreaza chrome-u in background, desi el foloseste ff. A 2-a zi cand l-a deschis..game over

  2. Sper că nu se plimbă prin rețea, am back-up pe NAS. Criptează doar partițiile sau toate hdd-urile din PC?
    Oricum, mulțumesc pentru info

  3. Am vb azi iar cu el, suspecteaza audiograbber luat de pe softpedia, dupa instalare i-a aparut un toolbar pe care l-a scos rapid insa era deja prea tarziu. Nu stiu daca se plimba prin retea, omul are 3 hard-uri in pc, toate 3 sunt pa. horror..

    L.E. cripteaza fisier cu fisier, in fiecare folder din PC (sunt mii de foldere!) sunt 4 fisiere help_decrypter prin care esti informat ca trebuie sa platesti si iti recomanda sa nu-ti pierzi timpul ca orice ai incerca nu merge.

  4. URGENT: Sunt infectata cu Cypto Wall 3.0 si am peste 100.000 de fisiere criptate.Bine-inteles acelasi model de rascumparare cu plata in Bitcoin daca mai doresc sa-mi decriptez fisierele. Am facut tot ce era posibil sa fac pentru a-mi recupera fisierele dar fara nici un rezultat. Daca puteti sa ma ajutati cu amanunte despre cum a reusit prietenul dumneavoastra sa decripteze in proportie de 90% sau sa-mi dati un contact macar, v-as remane profund indatorata.

  5. Imi pare rau sa aud. Maine (luni) vorbesc cu amicul si el la randul lui sa vorbeasca cu programatorul care l-a ajutat. Nu promit nimic, stiu doar ca este foarte mult de munca iar operatiunea de recuperare dureaza aproximativ 1 saptamana..

  6. Ms mult.Nu conteaza cat va dura.Macar daca poti sa afli de la el cateva chestii, linii pe care sa le urmez, ceva cu care sa incep.De o saptamana tot ma chinui , am incercat toate programele de recuperare si restore, am rasfoit toate video urile de pe youtube, forumuri, absolut nimic nu mi-a fost de folos.Gandeste-te daca chiar a reusit sa recupereze din fisiere este mare lucru, poate ajuta sute de oameni in aceeasi situatie, desi, sincer sunt putin pesimista ca a reusit.Astept cu nerabdare.Multumesc

  7. Infectat din ianuarie a.c. cu CTB Locker; varianta fara scadenta explicita de rascumparare, iar plata pt cheia privata de 2 bitcoins; pierdut zeci de gb de imagini.
    Citit cam tot ce s-a publicat pe tema asta de atunci, incat s-au cam dus toate sperantele; dar si cea mai mica ramasa te face sa te agati de orice; despre ideea cu linux auzisem ceva, dar vag si neconcretizat. Cat de viabila este varianta despre care povestesti? Multumesc !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top