noile domenii ă, ș, ț, î, â dot ro: fugiti de ele!

Pute netul in ultima vreme de extensii noi, una mai bizara ca alta. Sunt utile? eu nu cred. Daca as fi fotograf nu cred ca mi-as lua domeniul vasile.photography, mi-as lua mai degraba vasilephotography.ro sau .com, pare mult mai ok. Mai ales ca lumea e obisnuita sa scrie .ro la sfarsit. Sau daca am o firma de pufuleti nu cred ca mi-as lua domeniul pufuleti.company, e total hilar. Mai degraba mi-as lua fabricadepufuletivasile.ro, e lung dar macar e pe felie.

Revin la domeniile cu diacritice ă. î, ș, ț, â. Sa ma fut in ele, nu sunt bune de nimic. La fel ca si cu textele scrise cu diacritice, nu ajuta cu absolut nimic un site, ba din contra. Luam exemplu cu pufuleți. Ce te faci daca n-ai instalata in PC limba romana, cum il faci pe „ț” ca sa poti intra pe site ? tam-ta-nam! ca daca scrii „t” in loc de „ț” nu merge. Ai ghicit, nu poti. De fapt poti dar asta inseamna ca cauti cumva litera ț pe net intr-un alt context, s-o copiezi cu grija in bara de sus astfel incat sa poti scrie totusi link-ul corect. Ba, esti nebun? De altfel, sa scrii cu diacritice romanesti este aproape la fel de dureros ca si cum cineva te-ar strange usor de coaie, atat cat sa nu urli.

Surprinzator, s-au vandut foarte multe domenii de gen dar si mai surprinzator este ca foarte multe sunt la vanzare. Voi astia care le-ati luat repede, ati crezut ca va pricopsiti, a? ghinion, nu le cumpara nici dracu, lumea s-a prins repede ca e teapa. In afara de faptul ca acum poti gasi un domeniu din 3 sau 4 litere, n-ai niciun alt avantaj. Nu boss, domeniile .ro fara diacritice sunt cele mai jmechere pentru tine daca te adresezi celor de aici si domeniile .com daca vrei sa te stie si in afara. btw, v-a sarit in ochi vreun domeniu cu diacritice atunci cand cautati de exemplu „mutări mobilă” ? ca s-au vandut ca painea calda..

Comentarii ( 1 )

  1. Oh sictir, ca tot instalezi Windows la toti, acolo ai tastatura `Romanian (Programmers)` si cu ea poti scrie tot ce vrei doar cu o tasta in plus: ALTdreapta+ASTIQ (Q pt â) si gata. Pfft noob 🙂

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top