Diaspora, ne miscam si noi mai cu talent?

Ce fac fratii si surioarili noastre de peste mari si tari? Veniti, huh? Hai ca va asteapta Piata Victoriei sa schimbati soarta tarii. Pe noi, bucurestenii, va rugam sa ne scuzati. Nu putem fi si noi cu voi acolo, avem bilete la greci/bulgari/barselone si na, ce sa facem acum? Sa pierdem banii dati in avans?

Si sa stiti ca noi am tot protestat dar n-a fost sa fie. Poate si din cauza ca am fost putini? Naiba stie, acum e randul vostru, am inteles ca veniti milioane! Cu putin noroc, cand ne intoarcem din vacante, avem deja un alt guvern si toti nenorocitii astia sunt la puscarie! Di-as-po-ra! Di-as-po-ra!

Dom’ne, fara misto-uri acum. Tara are nevoie de voi, sper ca nu veniti aici in concediu cum faceti in fiecare an, acum aveti treaba. Trebuie sa va prajiti in centrul orasului, lasati marea si muntele pentru alta data. Ca am impresia ca vad cam multe masini cu numere de It, Fr, De, Gb pe A2 si DN1. Doar nu ne-au invadat strainii, stim ca voi sunteti. Ne dam seama foarte usor: neamtu’ nu asculta manele la maxim. Deci mai subtire cu distractia.

Si.. cand ziceti ca va strangeti? Auzisem ceva de 10 august. Nu de alta dar sa nu fiu acasa. Uite asa, vreau si eu sa vad cum un roman de-al meu face ceva pentru mine, fara sa-mi ceara nimic la schimb. Vreau sa vad cum 1 milion de concetateni lupta sa-mi fie mie mai bine. Nu e cazul sa fim modesti, daca tara asta are ceva aparte – este acel sentiment de fraternitate care ne reprezinta. Oltenii sunt frati cu moldovenii, ardelenii cu vrancenii, ungurii cu romanii. Tara asta a fost mereu unita. Hai sa le aratam ca doar uniti, asa cum am fost mereu, vom invinge.

Iertati-i pe bucuresteni, ei muncesc la birou si sunt stresati, au nevoie de odihna. Noi nu vom fi cu voi acolo dar sunt sigur ca ne intelegeti. Chiar daca voi spalati batrani la cur si noi la costume in birouri, noi suntem frati. Si fratii se sprijina. Va tinem pumnii din mamaia/barselone si halkidikiuri!

Dzeu sa va binecuvanteze! Romania, popor ales! Isus e cu noi! Cu ajutorul lui Dzeu vom invinge! Doamne ajuta!

Di-as-po-ra! Di-as-po-ra!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top