De ce cred eu ca Isus nu o sa (mai) vina niciodata

Niciodata in timpul vietii noastre, a copiilor nostri si daca avem noroc sa nu disparem intre timp – a copiilor copiilor nostri.

Mergem pe ideea creationismului, de dragul subiectului. Desi Isus este un personaj fictiv creat de imparatii Romei, trecem cu vederea si spunem ca este Fiul lui Dumnezeu.

S-o luam cu inceputul. Omul modern (homo sapiens) exista de cel putin 30.000 – 40.000 de ani. Presupunem ca atunci ne-a creat Dzeu, da? Bun!

Cand a venit Isus pe pamant? Acum 2000 de ani, da? Bun!

Se stie conform bibliei ca Dzeu a facut lumea in 6 zile, da? A facut pamantul si cerul, muntii, apele, animalele, toate astea in doar 6 zile.

Aici e jmecheria: 6 zile astea nu sunt 6 zile asa cum le stim noi. Sunt 6 zile d’ale lui Dumnezeu care poate sa insemne 6 milioane de ani. V’ati prins? Indiferent de forma sau starea lui Dzeu, noi nu stim cat are o zi de-a lui dar cu siguranta are mult mai mult, peste puterea noastra de intelegere. Dar cel putin, teoria creationismului mai sta oarecum in picioare.

Sa presupunem ca 1 zi la El inseamna 1 milion de ani pamanteni. Pai asa se explica de ce i-au trebuit 30.000 de ani sa vina pe pamant, din momentul in care ne-a creat. Ca sa va fie mai simplu,  sa ne imaginam o gospodarie la tara unde tata cumpara din targ niste pui de gaina, ii pune in tarc si imi spune mie, copil fiind, „du-te baa si da-le niste boabe si apa”. Avand in vedere ca nu stim cat de mare este Dzeu, ce forma are sau cum exista, putem crede ca 30 de mii de ani inseamna de fapt cateva minute. Altfel nu se explica de ce a durat atat din momentul in care ne-a creat si pina a venit sa ne vada. E o comparatie cretina dar tot aia e. Isus a venit pentru ca, exact ca intr-un tarc unde puii se calca in picioare – asa eram si noi, niste barbari. Ne-a dat porunci, ne-a spus sa ne iubim, sa fim buni etc si a plecat, nici nu conteaza scenariul. Exact ca tine cand iei puii in brate si ii mangai ca sunt dragalasi si pufosi dar la un moment dat te duci in treaba ta, nu stai tot timpul cu ei. Si oricum in scurt timp devin niste pasari nesimtite care consuma si produc doar gunoi. Exact ca noi.

Daca ati inteles ce am vrut sa zic, ati inteles si ca este imposibil sa se intoarca atat de repede. Probabil ca 2000 de ani pamanteni inseamna 2 minute pentru El. Iar cand se va intoarce ne va gasi pe toti morti pentru ca va veni prea tarziu. Exact ca si puiul de gaina care desi parea sanatos cand l-a adus tata de la targ, avea vermi in el si a crapat in aceiasi zi. Iti pare rau de el dar iti trece repede ca ceilalti par sanatosi. In cazul nostru alte lumi.

Stiu ca pare un scenariu absurd desi.. daca stai la tara si cresti gaini s-ar putea sa-ti dea de gandit.

Cu placere!

Comentarii ( 3 )

  1. Merci Uska, mai am cateva si mai tari!
    P.S. Ce zici, rezista lumea inca ~28.000 de ani pina vine din nou? Eu zic ca mare minune daca mai rezistam 200 – 300 de ani 🙂

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top