@Dumnezeu: nu crezi ca e timpul sa-ti faci naiba aparitia?

2000 de ani de crestinism, 1500 de ani de islamism, milioane de preoti si episcopi, sute de milioane de morti nevinovati, miliarde de rugaciuni zi de zi, crime, mult aur si opulenta, violuri, copii morti de foame, teroare si un viitor incert – nu credeti ca ar fi cazul ca Dumnezeu sa-si faca naiba aparitia in realitate?

Dar pe bune de data asta, nu pe geamuri de termopan sau icoane care lacrimeaza. Pe bune, oricum ar fi sau ar arata EL, sa faca ceva si sa vina pentru ca e momentul. Alooo, se aude acolo sus? Lumea se duce dracu pentru ca spera ca TU existi. Apari odata!

haha.

Nu o sa apara nimeni pentru ca nu exista nimeni. Si lumea tocmai din cauza asta se duce dracu, pentru ca spera. Asa au sperat sute de milioane de oameni de 2000 de ani incoace, sigur vine in timpul vietii mele. El sau fie-su, Gizas. Cool story, bro! Ati murit, ati putrezit, v-ati rugat toata viata si nu a venit nimeni sa va salveze.

Ce pacaleala, sa moara Ciprinel. Azi am vazut un filmulet cu un copil de 3 -4 ani calcat in picioare de ma-sa, l-a postat cineva pe o pagina pe facebook. Este ceva grotesc, brutal si de neimaginat care sigur ma va urmari multe nopti de azi inainte. Sunt pregatit sa sa intru la puscarie daca mi s-ar da ocazia sa pot s-o omor pe femeia aia in cel mai barbar mod posibil. Adica calcata in picioare pana nu mai misca, asa cum a facut ea cu copilul ala.

Eu am incetat sa cred in Dzeu in clipa in care am inteles ca personajul prefera sa se uite la ce fac eu in pat cu nevasta decat la copiii care mor de foame. Nu mai pun la socoteala alte mii de cacaturi ridicole cum ar fi sa nu speli duminica.

Nu poti sa crezi in Dzeu fara sa intelegi lumea, natura, universul si pe tine insuti. Iar ca sa poti intelege toate astea, nu sunt suficienti 100 de ani – ar trebui sa traiesti 500 de ani. Sa stii astronomie, istorie, fizica, chimie, biologie, toate la nivel de Einstein – adica geniu. Trebuie sa intelegi cum functioneaza universul, cine esti tu, din ce esti format, ce este viata, spatiul si timpul. Intrebari la care nimeni nu stie raspunsul pentru ca nu ai timp intr-o viata de om sa le stii pe toate.

Tot ce credem noi in scurta noastra existenta este pura fantezie. Pe sistem: bag pla, ma doare capu daca gandesc.

V-ati intrebat vreodata de ce lumea nu mai crede in Zeus?

Normal ca nu. Au vazut ca nu apare si s-au dat cu Isus – personaj care chiar a existat. Au zis-o niste pastori analfabeti cand au venit din transhumanta. Din nou haha. N-o sa va vina sa credeti dar Isus chiar a existat pe bune insa nu a fost cine se spune. A fost un invatator iudeu cooptat de imperiul roman in timpul razboaielor, intr-un plan genial de cucerire si supunere. Bibilia nu e altceva decat o adaptare a razboaielor sangeroase intr-o forma acceptata de toata umea, plina de miracole si personaje fantastice dar cu un mesaj sublim ce transmite frica si smerenie.

Se intreaba cineva „oare cum de a rezistat crestinismul 2000 de ani?” Raspunsul este foarte simplu: prin numirea bogatanilor ca episcopi. Doar nu credeati ca doar in zilele noastre sunt preotii bogati. Asa a fost mereu, asa va fi mereu.

Fara sa va dati seama, religia nu este o alegere, este impusa inca de mic copil. Esti botezat de mic, esti „terorizat” de babe sa mergi la biserica, ti se impune sa te inchini la icoane si sa aprinzi lumanari, fara sa intelegi de ce trebuie sa faci asta. Avem noroc, la altii e mult mai rau. Ti se va spune de fiecare data ca asa trebuie. Nimic nu trebuie.

Partea cea mai funny e ca ateii sunt vazuti ca fiind de partea satanei. Gresit, ateii nu cred nici in Dzeu, nici in Satan, doar credinciosii cred in Satan. Si e amuzant pentru ca ei nu pot intelege asta. Cand nu crezi in ceva – nu e ca si cum crezi in altceva. Poti trai si fara sa crezi in ceva. E complicat.  Australienii n-au auzit de God/Isus pana pe la 1700 cand au venit europenii.

Dar sa revenim la Dzeu. Eu am vorbit serios, chiar as vrea sa vina. Daca exista si va veni – asta e, m-am inselat eu. Sunt absolut sigur ca voi fi mustruluit la poarta raiului. Macar sa vina si sa salveze ce se mai poate. Dar daca nu vine si se alege praful de lumea asta, cine e de vina? Va las pe voi sa va dati raspunsurile care va plac.

O sa inchei cu o gluma care circula pe niste pagini ateiste dar care, dincolo de caterinca evidenta, o sa va puna pe ganduri:

Isus catre altii: „Am sa va dau o veste: Eu si cu mama asteptam un copil. Pe mine!” just.. think about it..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top