Aveti chef sa vorbim de muzica rock?

Da’ chiar, mai asculta cineva rock in afara de mine?

Trecut-au anii si mare lucru in materie de gusturi muzicale nu prea s-a schimbat. Imi tot apar in feed diverse top-uri rock si dupa ce dau pe ele, realizez ca n-am auzit de 90% din trupele actuale. Ciudat, nici nu simt nevoia sa le ascult.

Ala de la Kiss a zis acu multi ani ca rock-ul nu mai are cu ce sa surprinda. Adica e cam imposibil sa mai apara o melodie gen the final countdown care si azi, dupa 35 de ani suna bestial. Asta am zis-o eu, nu ala.

Posibil sa spui ca nu-ti place melodia. E din cauza ca ai ascultat-o de prea multe ori sau n-ai mai ascultat-o demult.

Asa. Ziceam ca ascult cam aceleasi chestii pe care le ascultam si acum 20 de ani. In mare parte asa e, am ramas cumva blocat intre 4-5 trupe dar nu din cauza ca nu as avea gusturi. Am incercat, nu-mi intra..

OK! Zi-ne ce asculti!

Pai.. de vreo 20 de ani, in loc de sange, prin vene imi circula Deftones. Si pentru ca veni vorba de ei, am tot incercat sa fac un fel de top 3 melodii care imi plac maxim. E imposibil! Pentru ca imi plac 95% dintre ele. E ceva ce n-am patit nici cand eram fan Faith no More sau Alice in Chains. Sau Queensryche, sau Helloween. Astia mi-au pus capac pe viata.

Si totusi, exista piesa no. 1 Deftones? As putea spune ca da, exista si se numeste Mein. Stiu ca e o ciudatenie de melodie dar dupa ce o asculti de 500 de ori, incepi s-o simti altfel.

Revin la top-uri. Intrebati-ma daca am un top 3 melodii rock. Am! E acelasi de acu 20 de ani:

  1. Megadeth – Holy Wars
  2. Judas Priest – Painkiller
  3. Whitesnake – Still of the night

Asta e topul meu si posibil sa mor si sa nu se schimbe. Nu prea ai cu ce. Dar sunt deschis la provocari. Am dat de un top 10 melodii rock 2020 facut de o mare revista. Am si ascultat melodiile desi, asa cum am spus, n-am auzit de 9 din ele. Aia nu e muzica, e doar galagie. Dar nu e vina lor, e doar ghinionul ca s-au nascut prea tarziu. E ca si cum ai vinde aripioare de pui picante langa KFC, e greu de crezut ca le faci mai bune ca ei. Si chiar daca ar fi bune, tot alea sunt mai bune.

Evident ca nu ascult toata ziua Deftones, nu sunt nebun. Ocazional, cand raman pe youtube, ajung sa mai aud ceva misto la recomandari si-mi notez imediat numele. Ultima pe playlist: lovely day.

V-am spus ca nu sunt nebun 😉. Mai vorbim pe subiect.

Comentarii ( 5 )

  1. Totuși…Pantera, RATM, Sepultura, Billy Idol, ZZTop, Monster Voodoo Machine. Nici eu nu știu sa aleg 3 piese favorite. Cred ca depinde de starea în care ma aflu când ascult muzica.

  2. clar Uska!
    Completez cu vorba unui amic: poate ca suntem noi batrani, dar ce muzica am ascultat noi in adolescenta, nu va mai asculta nimeni niciodata..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top