Ascult si observ

N-am mai scris nimic, doar observ. Imi dau seama ca daca as scrie ceva, mai ales in perioada asta, dupa cateva zile probabil as sterge postarea. Asta e si unul din motivele pentru care am incetat sa mai citesc postarile din urma, mi-e frica ca as putea sterge 80% din blog.

Asa ca observ. Tac. Mai dau un like. Ca fiecare.

Dar ceva am observat si nu pot sa ma abtin sa nu scriu. Am observat ca nu mai e nicio diferenta intre habotnici si vaccinati. Ambele categorii sunt agresive si n-ai cum sa porti un dialog cu ei daca esti altfel, daca gandesti altfel.

– Cum, nu crezi in Dzeu?????

– Cum, nu crezi in vaccin?????

Nicio diferenta.

Nu vreau sa generalizez, poate am eu ghinion de cunostinte. Dar ma sperie atitudinea astora din urma. De vaccinati vorbesc. Cei care n-au avut de-a face cu habotnici – posibil sa li se para exagerata comparatia. Dar nu e, si asta e grav.

Ambele categorii de persoane imi vor cumva binele. Desi nu avem absolut nimic in comun, in afara de faptul ca locuim in aceiasi tara, nu ne leaga nimic. Cu toate astea, ambele categorii de persoane pare ca nu dorm noaptea cu gandul la mine, la binele meu, la viitorul meu.

Nu am nevoie de sfatul nimanui. Nu vreau sa cred, vreau sa stiu! vorba lui Sagan. Asa ca, de muuulti ani incoace, traiesc pe principiul „question everything”. Vad, observ, ascult, analizez, ma mai gandesc si imi vad de viata. Exact ca pe santier: masor de 10 ori si tai o singura data.

De ce nu sunt lasat in pace? Nu o sa cred in God ca imi spui tu. Nu ma vaccinez ca imi spui tu. Le voi face daca simt nevoia. Asa e firesc, in plm! Ma documentez, analizez, ascult, citesc, cacaturi d’astea. Asa sunt eu. Momentan sunt foarte bine asa cum sunt, culmea. Chiar daca voi sunteti ingrijorati eu sunt bine, multumesc de grija.

Toate ca toate, dar sunt rai! Se simte in tonul lor. Cand le spui ca inca nu te-ai vaccinat si ca mai astepti, brusc se enerveaza. Ti-ar da cu ceva in cap daca ar putea. Si aici vroiam sa ajung – daca maine se da liber la vanat de nevaccinati, va fi exact ca in Walking Dead: vom fi vanati si ucisi cu sange rece. Pe sistem „futu-ti mortii ma-tii de nevaccinat, mori!”.

Atata ura, dusmanie si inversunare pe niste oameni care au nevoie de mai mult timp sa ia o decizie – nu cred ca a mai existat vreodata. Si nu, vaccinul nu te face bine – tratamentul te face bine. Vaccinul te face rau, te face sa-i urasti pe cei care nu sunt ca tine.

Sa-mi fie cu iertare dar n-am vazut niciun vaccinat sa rada, macar sa zambeasca. Macar sa poti discuta cu el fara sa se enerveze.

De ce credeti ca ateii nu sunt omorati in piete? Va spun eu: pentru ca habotnicilor le e frica de puscarie.

Vi se pare ca bat campii? Cat mi-as dori sa n-am dreptate..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top