bad mood

Azi m-am trezit cu durere de ochi si de ceafa, nu’s cum dracu am dormit. Apropo, azi e ziua a 4-a de cand stau singur cu fii-mea, Flory ne-a abandonat temporar. M-am gandit ca o sa-mi fie greu dar m-am descurcat fara probleme. Bine, puteam s-o las pe la soacra-mea dar presimt eu ca nimic nu e gratis pe lume asa ca am fost precaut.

Am citit pe blog-ul lui Crissu ca s-a saturat de romanica. Tu si inca 22 de milioane 😀 ; cred ca si ministrii ar taia-o in secunda 2 dar aici se fac banii, asta e singurul motiv pentru care mai stau aici si ii vedem zilnic la tv.

Eu insa am inceput sa vad emigrarea putin diferit in ultima vreme. Ok, base a distrus economia si ne-a saracit insa pentru comportamentul nostru, pentru rautate, invidie, mitocanisme, ipocrizie, fatarnicie, lasitate, mizeria in care am dus tara –  nu mai avem nicio scuza. Noi suntem cei care au distrus padurile sa facem export de cherestea, noi am poluat apele, noi am aruncat mizeria in mijlocul drumului, noi ne-am bucurat cand cineva ne-a vandut la un pret mic un lucru  furat. Daca prin ’90 cand a inceput exodul lumea ne privea indiferent acum e clar ca ne privesc cu dispret. Pina si eu, aici la mine in bloc daca as avea vecini din Somalia nu m-as apropia de ei; daca au boli? Daca nu se spala cu saptamanile? Si mai ales, daca fac galagie si mizerie, de ce sa-i suport ?

Citeam o stire acu ceva vreme care incepea cu textul “mafia tiganeasca din Chicago..”; ba, esti nebun ? adica exista mafia tiganeasca in toate orasele mari din state? Inseamna ca la fel e si in iuropa.. pai cati sunt manca-ti-as? Milioane?

Toti sunt revoltati ca ne pleaca medicii. De fapt pleaca doar cei tineri, slab pregatiti. Da, imi asum ceea ce spun pentru ca am trecut prin experiente. Din 10 medici consultati niciunul nu mi-a dat diagnosticul corect. Oricum, majoritatea  se duc pe posturi de asistenti medicali, nici neamtu nu e nebun sa se lase pe mana unuia fara experienta.

Revin la problema emigrarii: din pacate, pamantul e prea mic pentru noi. Cine naiba nu vrea sa traiasca bine, sa ia totul gata facut? Sa mearga pe autostrazi facute de altii, sa conduca masini facute de altii, sa stea in orase nepoluate, sa fie acceptat de ceilalti cu surle si trambite.. dar noi ce-am facut in sensul asta ? Apropo de masini straine, toti puradeii de 18 ani au cate una; pai tu care n-ai muncit in viata ta macar 1 minut ai avut 10 mii de coco sa-ti iei audi ? si te plangi ca-i saracie ?

Comentarii ( 5 )

  1. E probleme belea! Subiectele astea se dezbate urm. 100 comm. E luni totusi, nu mai bine zici un banc?…

  2. Ei ei … ai dreptate ..nu mai e loc pe Pamant de noi .. din cauza”prietenilor” care ne-au dus vestea ..phoot-ui in aripile ale negre .. scuzati ..sunt nervoasa .. Oare in Antartica dau de ei ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top