oameni de cacat

Sunt peste tot ai dracu. Unii sunt simple cunostinte, pe altii ii numeai prieteni, altii se considera pielea pulii dar in fond sunt oameni de cacat. Probabil sunt eu ala ghinionist si n-am stiut cum sa-mi aleg  prietenii. De asta nici nu generalizez, posibil ca voi sa aveti mai multa dibacie cand strangeti mana unuia.

Cum puteti afla daca aveti printre cunostinte astfel de specimene imputite? Le faceti un test simplu, de exemplu le dati un mar. Ia un mar, prietene ! Ala normal o sa-l ia, ce naiba, e doar un mar. In cele mai multe cazuri iti spune un „merci” sau „multumesc” apoi fie il mananca fie il arunca, treaba lui.

Tineti apoi legatura normal ca pina atunci fara sa pomeniti de mar. Faceti asta 6 luni apoi il intrebati daca a fost bun marul. Daca omul rade si glumeste pe seama intrebarii atunci e ok, e de incredere. Daca in schimb devine agitat si iritat de intrebare, cum iti permiti sa ma intrebi de marul de acum 6 luni, te mai si la injuraturi de mama atunci e clar.

Asta mi s-a intamplat mie azi. De la o simpla  discutie s-a ajuns sa fiu facut tigan, nenorocit, baba ordinara. Asta e cea am reusit sa inteleg printre urletele isterice ale „prietenului”. Ca mi-a trantit si telefonul nu se mai pune dar stau si ma gandesc: cat de prost sa fii sa crezi ca-ti cer banii pe mar inapoi atata timp cat chiar eu ti l-am dat?

Comentarii ( 17 )

  1. As avea asa o teorie a prieteniei de spus… atat de multi „prieteni” de dat exemple… atat de multe de scos de pe suflet incat… incat o sa spun vorba mea: am atatia prieteni cat degetele de la o mana ciunga!

  2. foamea i-a adus in halul asta pe oameni; daca iti dau o placa de sunet de care nu mai am nevoie si te intreb peste 3 luni daca iti merge tu ce mi-ai raspunde: „ce ma, acu vrei bani pe ea? ma nenorocitule, tu sa nu ma mai suni vreodata !” cam asta s-a intamplat..

  3. Da, ma, da’ tu si lasi loc de astfel de comportamente (sa nu te superi). Fa un alt test: apelezi la un astfel de rahatel pe care l-ai ajutat candva si cere-i sa te rezolve cu o chestie (pe care stii sigur ca o poate rezolva), daca e saritor cre’ ca se comporta normal (nu prieteneste), e reciproca. Probabil respectivii au inteles ca tre’ sa-i ajuti neconditionat, pai de unde?

  4. Raspunsul meu o sa fie in functie de cum o sa mearga microfonul :P. Ca oricum, daca nu merge ti-o primesti inapoi cu o bere pe langa pt efort si intentie

  5. Clau, stai sa inteleg: daca eu iti dau un maus de care nu mai am nevoie dar tie iti trebuie, din acel moment maus-ul devine subiect tabu? adica, daca iesim la o terasa si te intreb daca ti-a functionat mausu ma trezesc cu sticla de bere in cap? ca asta s-a intamplat..
    Si eu am cerut la un tip de pe net niste memorii care imi trebuiau si omu vroia sa scape de ele; mi le-a dat iar a 2-a zi m-a intrebat daca mi-au functionat; i-am spus ca da si ii multumesc. Trebuia sa-l injur de morti?
    Oricum, tu ma cunosti, stii ca sunt baiat de baiat 😀

  6. Bre, da’ di ci nu vrei sa intelegi, ha? Este multe feluri de oameni care are multe feluri de relatii, oameni di pi strada pe care-i saluti desi nu stii cum ii cheama, cunoscuti simpatici, non-simpatici, baieti de gasca, as iesi cu asta la o bere, cu asta nu, pretenari, frate de frate! Sunt combinatii de n cu k variante. Ca o sa auzi in curand „Las’ ca am pile la Vio, rezolva el”!
    PieS: Foarte frumos ca te-a ajutat cu memoriile, da’ crezi ca ajuta pe oricine?

  7. Ma.. eu pina acum am ajutat pe oricine; unii au fost bestii – altii au fost baietzasi; fiecare cat il duce capu.
    @uska: tie iti dau un sac de mere 😀

    P.S. nu va speriati de mine acum..

  8. Nu ne-am speriat. Ajutoru’ este functie de persoana, daca apreciaza sau i se pare normal sa zica „l-am facut si pe asta”, genu’ asta se observa.E un lucru bun ca esti saritor, dar multi considera asta o slabiciune. Io unu’ sunt patit, am ajutat pe de atatea ori pe cineva ca a ajuns sa fie o obligatie si culmea, eu consideram acelasi lucru! Si da, te cunosc, stiu ca esti baiat de baiat!:)

  9. Bre Blec Chet, nu vezi ca omu-i suparat? Mai bine i-ai zice un banc, poate-i trece. Viorele, fii barbat!

  10. hhhmm…prietenii!!!exact in dimineatza asta am avut parte de o faza de tot c….l de la cea care se presupunea a-mi fi „prietena”…probabil un mar placat cu aur i-at fi trebuit..cred ca l ar fi inhatat imediat…acm nu-mi mai pasa, a iesit singura din sufletul meu!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top